gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kahve Falı

19 Ekim 2014, 13.07
A- A+
Tahmin yeteneğimi , okuldayken arkadaşlarım keşfetmişti.Önceleri patavatsızlıkla,şom ağızlıklıkla suçlanmıştım.Ama sonraları şakacıktan baktığım kahve fallarında ,uyduruyorum deyip deyip tahminlerimi sıraladıkça,tahminlerimde bir bir doğru çıkmaya başlayınca,şom ağızlı diye bana kızanlar,ay canım ya bol köpüklü kahve yapayım da içelim mi? diye gizli fal istekleri yapa yapa ,neredeyse bir ara adımı falcıya çıkaracaklardı ki,sağolsun huysuz eşim bu konuda ,belki de ilk kez imdadıma yetişti-''Bu yaştan sonra kendine falcı denmesini sen beğeniyorsun belki ama ben falcı diye anılan hanım  sözünden hoşlanmam'' deyince..Kafama bir şey dong etti.Yıllardır hocanım,öğretmenhanım olan adımı ,hiç yoktan ,hocanım'ın değişik versiyonu yapmaya hiç gerek yoktu.Ve eşim'' bahanesi ile bundan kurtulma ihtimaline aslında ,cankurtaran simidi gibi sarılıp sevindim de ..Kahve içemeye !!bekleyenlere ,eşim çok ayıplıyor bahanesiyle bu kahve falı konusunu kapattım..Kapattım kapatmasına da kahve falı zaten ,öngörülerime bir örtüydü,tahminlerimin önüne geçemiyordum ama,en azından bunları fal adına başkalarına duyurmuyordum, artık içimde yaşıyordum.


Bana bunları dupdururken  hatırlatan okuduğum bir -iki blogtu. Okuduğum bu  bloglardan biri korku, bir diğeri sağlıklı yaşam için yapabileceklerimizin neredeyse paranoya ölçülerine varmalarıyla  ilgiliydi.Her iki konuda çok güzel, çok geçerli ,çok gündemde ve benimde kafamı çokça kurcalayan konulardı...

Öngörülerle, korkularımızın ne alakası var demeyin.Var işte.Az sonra olacakların her saniyesini tahmin edip ön görseniz bile,ilahi plan dışına çıkamıyorsunuz,eğer kötü bir şey olacaksa oluyor,engelleyemiyorsunuz...

Başta bahsettiğim öngörülerim var ya ,bu özelliğim aslında beni çok rahatsız etti,ediyor.Kendimle ,sevdiklerimle,yakınlarımla ilgili kötü bir şey sezdiğimde,inanın hiç bir şey yapılamıyor.Örnek vereyim :Çok sevdiğim ,çok yakınım olan birinin (üstelik karı koca mükemmel ötesi anlaşıp geçiniyorlardı)boşanacaklarını bir şekilde sezdim(bu kez rüyamda görmüştüm).Ama konduramadım,neredeyse imkansızdı,beynim uydurdu herhalde demiştim ...Ama bir ay sonra en yakınlarına bile haber vermeden pat diye boşanıverdiler. Biraz  çıtlarsalardı ,belki araları bulur ayrılmalarını engellerdim diye,kendimi hasta edercesine üzdüm..Eee ne işe yaradı öngörüm..Yani diyeceğim o ki, bir saat sonra ne olacağını Allah'tan başkası bilemez.Bizler tahmin edebiliriz belki ama olacakları engelleyemeyiz.


O yüzden  her şeye aşırı korku beslemek,sağlıklı yaşayacağım diye günlerimizi esir kampında gibi yaşamaktansa ,her saatimizin evrensel bir düzen içinde geçeceğini bizim buna katkı olarak,GENEL  ahlak terbiye ,görgü,sağlık ve içinde yaşadığımız toplumun, ülkemizin ,ailemizin koyduğu kurallara uyarak yaşamak bence en doğrusu ve en kolayıdır .

Kısaca: Tedbirini al ama,abartma ZİRA korkunun ecele faydası yok.

not:Yazım hataları ve yorumları kapadığım  için özür dilerim.Sevgiyle kalın.

YORUMLAR


Henüz yorum yapılmamış :( Yazık ama blog sahibi senin yorumunu bekliyor olabilir

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın