gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Özgüven

29 Eylül 2019, 14.15
A- A+

Yerinde ve en önemlisi dozunda özgüven ne güzel bir duygudur aslında.. 


Özgüven diye adlandırdığımız duyguyu, Hayatın her alanında kendimize ve yapabileceklerimize olan inancımız diye açıklamak yanlış olmasa gerek.

Yerinde ve dozunda dedim.  Çünkü, kalkıp Gücümüzün sınırlarını bilmeden superman'liğe soyunmanın adı özgüven değil aptallıktır. 
Yine aynı çerçeveden baktığımda gereksiz yere ortalığa atılıp pervasızca uzmanı olmadığımız bir konuda ahkam kesmek ve insanlara tepeden bakmanın adı da olsa olsa özgüven değil kibirdir ancak. 

Mesela; ben şurada amatörce ve dilim döndüğünce affınıza sığınarak yazdıklarımı yayınlarken ve siz okuyanların değerli zamanını alırken, bu işi çok iyi yaptığımı iddia edebilir miyim?   Ya da diğer arkadaşlara konunun uzmanı edasıyla ''sen böyle yazmışsın amaaaa o iş öyle olmaz ha!!'' deme hakkını kendim de nasıl bulabilirim? Böyle bir durumu ''Özgüven'' mi yoksa ''Ukalalık'' olarak mı adlandırmak doğrudur.. 
Elbette ukalalık en doğru tanım olur..

Fikirlerimizi paylaşmakla, ağır eleştirilerde bulunup olay yaratmaya çalışmak bambaşka şeylerdir. 

Maksat gündem yaratmaksa, veryansın edersiniz ki çoğunlukla başarıya ulaşır söylediklerinizle gündeme oturursunuz. ben bunun adına sindirme politikası diyorum.
Ancak amaç eleştiri yapıp yanlış gördüklerinizi anlatmak ve yapıcı bir şekilde ortak bir noktada buluşmaksa o zaman fikirlerinizi söylerken yakıp yıkmadan usule uygun bir dille anlatırsınız ki bu yöntem çoğunlukla kabul görür ve saygı duyulur..
 
Basın sektöründe, yazı işlerinden, reklam departmanına kadar bir çok alanda görev yapmış ve yirmi beş yılını bu mesleğe vermiş biri olarak, bir çok usta yazarla tanışma ve çalışma şansım oldu. 
En usta kalemler bile karşıt düşünceleri dile getirirken eleştirilerinde saygıyı elden bırakmıyorken..  
Sadece amatörce yazan insanların olduğu bir platformda  olduğumuzu zaman zaman unuttuğumuzu düşünüyorum ne yazık ki. 
 Yıkıcı değil de yapıcı olmak bu kadar mı zor acaba? 

Özgüven elbette güzeldir mütevaziliği elden bırakmadığımız sürece diye de ekliyorum.
 
NOT; Yazımın, kişi yada kişilerde ilgisi yoktur genel düşüncemdir. saygılar.
Dip Not: Reklamın iyisi kötüsü olmaz deriz ama PİAR araştırmalarında kötü reklam, ürünün adını duyururken satışa etki etmediği yönündedir.

YORUMLAR

29 Eylül 2019, 17.07
Bir gün bizim buralı bir  toprağımız Japonya'ya gitmiş,Orada iş bulmak üzere bizde ki iş ve işçi bulma kurumuna giderek başvuruda bulunmuş, Sormuşlar ne iş yaparsınız ? Bizim adam, hepimizin kurduğu o cümleyi kurmuş. "Ne iş olsa yaparım". Bunu söylediği andan itibaren ortalıkta bir koşuşturma başlamış.Hemen güzel bir sandalyeye oturtmuşlar beş dakika bekleteceğiz sizi diye özürler dilemişler.Sürenin sonuna doğru takım elbiseli kravatlı yanında iki kişi ile bir adam çıkagelmiş:Gelen adamı görenler ayağa kalkıyormuş.Bizim adama yaklaşmış ve elini uzatmış, "Bunca zamandır Japonya'da bu kurumda genel müdür olarak görev yapıyorum." Bizimki şaşkın. Adam devam etmiş
"Sizin gibi her işten her şeyden anlayan birini ilk kez görüyorum.Elinizi sıkmaya geldim Üstün insan siz olmalısınız"  :))))
29 Eylül 2019, 17.58

Ne oluyor burada? Körler sağırlar birbirini ağırlar toplantısı mı? Hele şuna, rumuzunu hecelerine ayır desem ayıramayacak bilgisizlikte olup gelmiş anlatmış nereye olursa alâkalı alâkasız. Üretmekten bahsetmiş bir de, az sabretsin beyin salatası nasıl yapılır tarif edecem: Hiç yorum yazmasaymış zahmet etmiş, yine sağdan soldan yarım yamalak çaldığı fikirlerle yazılarla yeni blog açaymış daha öncekiler gibi.

Şaşı Kedi, yerinde ve dozunda özgüven nasıldır bize biraz anlatır mısınız mantığını? Kişi ya da kişilerle ilgisi yoktur deyip kendinizle çelişme cüretini nasıl gösterirsiniz içerikte?! Birimizden biri yanılıyor ki yorumlara bakılırsa yanılan ve çelişen sizsiniz. Amaç neydi burada prim kasmak, yorum sayısı arttırmak mı?... Dikkatimi çektiniz, yorum aldınız; gayet başarılı. Dipnotta da yazdığı gibi reklamın iyisi kötüsü olmaz. Doğru yoldasınız.
29 Eylül 2019, 18.23
asune ben eleştiriye karşı değilim elbette insanlar beğendiklerini de beğenmediklerini de özürce ifade edebilirler ancak kırmak dökmek neden bunu anlamıyorum.. Kimse ben profesyonelim demiyor ki.. belki yazmayı sevdiklerinden belki de bir şekilde söylemek istediklerini anlatmanın bir yolu olarak tercih ettiklerinden paylaşımda bulunuyorlar..
Ben bu işten para kazanmıyorum hobi olarak bakıyorum ve buzlarkraliçesinin de dediği gibi hiç kimsenin kimseyi incitmeye, kırmaya, hevesini kaçırmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Yorumun için teşekkür ederim smile Resmi
29 Eylül 2019, 18.48
BuzlaRKralicesI  tam da
 ’ hadi canım sende bunca emeği beni tanımayan, kim olduğunu bilmediğim seviyesiz insanların hakaretlerini duymak için mi yazıyorum?  bu cümlenden yola çıkarak düşüncelerimi yazdım. 

Bir kez daha diyorum ben profesyonel bir yazar değilim. Olsaydım hayatımı yazarak kazanıyor olurdum ve bildiğim kadarı ile de burada yazmak için profesyonel olmak gerekmiyor... Bu yüzden eleştiride bulunurken rencide etmeden belli saygı çerçevesinde yapılmasını gerektiğini düşünüyorum.. Benim beğenmediğim bir yazıyı bir başkasının beğenme olasılığını atlayıp dar bir pencereden bakarak emeğe yapılan saygısızlığı da hoş görmüyorum..  Yorumun için teşekkür ederim smile Resmi
29 Eylül 2019, 18.58
maviözgürlüktür Paylaşmış olduğunuz anekdot son derece yerinde olmuş.. Herkesin her şeyi bildiği bir zaman da yaşamak gerçekten çok zormuş.. 
Bir çok konuda bilim adamlarının hem fikir olduğu tek bir doğru olmayabilir düşüncesini çürütüp sadece ben doğrularım var diyecek kadar üstün nitelikli insanların arasında cehaletimi görüp saygıyla eğiliyorum.
29 Eylül 2019, 21.06
Tertemiz Türkçe ile yazılmış güzel bir yazı.Fazlasına gerek yok zaten. "anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az" misali.Elinize emeğinize sağlık.
29 Eylül 2019, 22.05
otherand yerinde ve dozunda özgüven kısmını giriş bölümünde gayet açık bir şekilde anlatmıştım aslında ama bir kez daha buraya yazıyorum... 
 
Yerinde ve dozunda dedim.  Çünkü, kalkıp Gücümüzün sınırlarını bilmeden superman'liğe soyunmanın adı özgüven değil aptallıktır.   
Yine aynı çerçeveden baktığımda gereksiz yere ortalığa atılıp pervasızca uzmanı olmadığımız bir konuda ahkam kesmek ve insanlara tepeden bakmanın adı da olsa olsa özgüven değil kibirdir ancak. 

Yazdığımın neden yanlış bulduğunuzu anlamadım doğrusu!.. kısaca şunu anlattım ve halada fikrimin arkasındayım. Hiç kimse sizin yazınız da dahil olmak üzere her hangi bir blogun altına eleştirinin dozunu aşarak hatta hadsizlik yaparak yorum yapamaz diyorum.. 

Ayrıca; kaldı ki sizin son bloğunuz da kurgu yapanları hedef alıp ''ananızın babanızın kulakları çınlıyor'' ifadesinde haddinizi aştığınız gibi bir blog yazma hakkı da olmadığını açık ve net bir dille ifade ediyorum...…..
Bu tarzda bir blogun onay alması da ayrı bir şaşkınlık konudur bende!

Fikirlerimizi söyleme özgürlüğü  hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmediği gibi beni eleştirmeden önce takındığınız üslüp konusunda önce bir dönüp kendinize bakmanızı tavsiye ederim...

Reklam konusuna gelince bu söylediğinizi ciddiye dahi almıyorum.. Ben yazmayı hobi olarak yapıyorum reklama ihtiyacım olsa bulunduğum sektörde daha geniş bir kitleye hitap ederdim emin olun.... 
29 Eylül 2019, 22.28
Şaşı_Kedi ...

     Beklediğin yorum sayısı hedefin olduğunu hiç sanmıyor ve sadece paylaşmak adına yazdığından emin olduğum için , reklamsız ilerlediğin için ve satışa gelmeyenlerle birlikte !... Gardımı aldım ben geldim demediğine inandığım için tebrik ederim..

      '' ürünün adı var ama satışı yok '' .  ne muazzam olmuş , ses vermiş adeta , bende burdayım ...  
 #Sakinolşampiyon

29 Eylül 2019, 23.15
Konu netken ve bu bölümü paylaşanların yani aslında bir çoğumuzun rahatsızlığına dem vurmuşken.
Sevgili küçük kardeş otherand Ucuz Romanın ardından yine tüm küstahlığıyla buyurmuşlar.
Neyseki; Körler sağırlar birbirine zarar vermezler. 
Ama cehaletle savaşma yetileri her zaman olur.

Otherandı anmak bile çok küçültücüyken ona bu imkanı veren “eylül” opun ne yaptığını cidden
merak ediyorum. Hem blogda hem yorumdaki bu aşağılayıcı tavra nasıl yok niye müsade ediyor?
Tamam gmsnn sever gergin ortamları, keyifte alır bundan ama hakarete hatta yoruma göre küfre
doğru giden blog ve yorumlara nasıl ses çıkarmaz anlayabilmiş değilim.

Hatta bir adım ötesi otherand Eylül opun kendisi mi diye merak ediyorum artık.

Sanırım 3 kez hızla güncellenen 1 blogda var küçük kardeşe ait olan ki gamyun hiç bu kadar hızlı 
olmadı ceza vermek dışında.

Belkide Blog bölümünün işlevini arttırmak yada kaldırmak için Ucuz bir seçimdir otherand kim bilir?

Sanıyorum bölümün yetkilisi bizi aydınlatır, inşallah!


Ve haklısın şaşı kedi...


30 Eylül 2019, 09.08
Otherlandı tanımam etmem, hayat hikayesini de hic bilmem. Yazisinda hikayemi calip yazmıslar demis ya da dememis mi;) bir yerinde de calarlarsa diye bir ibare var cunku. Kimmis bu calan?  Meraktayim. Eylul hanimin en cok zevkle okudugu kisi milettin anasina babasina dem vurmus. Acaba Eylul hn baski icinde mi ? Anama babama kayarlarsa diye! Yoksa keyifle okuyup onaylamaya devam mı ediyor?
Saygısïz bir blogun altına yazmaktansa ben de yorumumu burdan atayım.


30 Eylül 2019, 09.23
#AYNgelişineşutçekti
#RUNEvurduGololdu
#KAOSblogda
#okuyorsunuzANLATMAYAgerekyok
30 Eylül 2019, 11.49
Sayın Eylül opum .. konuyla ilgili hem troll hem belli ki bir kuyruk acısı olan aciz üyeyi adam yerine koyup muhatap olmak istemediğimden, size seslenerek yorumumu yazmak istiyorum. Burada yorum yaparken yada bir paylaşımda bulunurken bir çok yöntemle yazı yazabiliriz. Zaman içerisinde siz de şahit olmuşsunuzdur mutlaka .. Yıllardır devam eden bu yolculukta elbette harika şeyler paylaşanlar olduğu gibi, maksadını aşan, yalan yanlış ve alıntı-çalıntı paylaşımlar yapan da oldu. Hatta ve hatta daha da eskiye gidecek olursak eskiden burada fıkra paylaşımları bile oluyordu. Siz ve diğer yöneticilerin yazılarını da severek okuduk ve bilgilendik. 

Bugün adı geçen üyenin yaptığı şeyi, sizin gibi tecrübeli birinin farketmemesi, amacını algılamaması mümkün değil bana göre .. İnsanların sabır sınırlarını bile aşan bu saçma sapan duruma siz dur demezseniz, yıllardır burada emeği geçen herkese haksızlık etmiş olursunuz. Amacım size akıl vermek değil asla.. Sadece bu gerçekliği bir kez daha görmenizi rica ediyorum. Kısa bir örnekle durumu pekiştirmek netleştirmek adına, birine "geri zekalı" demenin iki farklı tarifini yapıyorum şimdi .. 
1. Geri zekalı 
2. Beyin kıvrımları gelişmediği gibi aklını kullanmaktan yıllardır vazgeçmiş, kromozom sayısı normalin üstünde veya eksik sen mi bana akıl vereceksin.

Bu örnekte görüldüğü gibi 1. maddede geri zekalı dedim birine ve hakaret kapsamında yaptırımı var.  ( tabi en basit ve terbiye sınırları içinde olan örnek bu) .. 
2. madde ise farklı bir versiyon. 

Bu anlamda yazılanların laf kalabalığı ile anlatımı o yazılanları normalleştirmiyor ya da kabul edilebilir kılmıyor. İnsanların hepsi tepki gösteriyorsa boşuna değildir. Gerekeni yapmanızı önemle istirham ediyoruz. 
30 Eylül 2019, 12.13

Birileri saygısızlık arıyorsa yorumundaki ithama baksın(çalıntı yazı). Genel durum deyip sıyrılamazsın iftira atmaktan. Ayrıca önce ispatlarsın sonra ispat istersin. Nasıl empati?
Eğer yorumdaki itham benimle ilgili değilse zaten senlik durum yok demektir sakinleş, kendine gel ve rumuzunu hecelerine ayır görmek istiyorum. Ha, bir de sataşmak demiş haspam, rahatsız olduğu blog altında rahatsızlığını dile getirme cesaretini gösteremeyip orada burada ortaya karışık sallayan yetmeyip yorumu blog diye yazan biri ancak ve ancak bir korkaktır ve böyle birine değil sataşmak primin p'sini bile çok görürüm. Sataşmak sandığın şey etki tepki. Demiştim bilgisiz o diye. Babette'den ders almayı dene. Açıkyüreklilikle isim vererek yerinde(ilgili post altında ilgili kişiye hitaben) ve zamanında yazmayı öğrenirsin belki. Ayrıca yorumlarına dikkat et lağım falan. İftira ve ithamdan sonra hakaret boyutu çok fazla boyunu aşmasın.


Sıra sizde Şaşı Kedi, yineliyorum; yazı düştüğü notla çelişmiş: Burada paylaştığınız yazı özgüvenin kendisinden bahsetmekle kalmamış yön değiştirip (verdiği örnekle; mesela ile başlayan cümle) blog portala dönmüş. Kendi bu ortamdaki "yerinde ve dozunda" özgüveninizden bahsederek başka blog yazarlarını da hedef göstermiş oldunuz. İşte sonuç görseldeki gibi, bknz genel durumdan bahsetmiş kendine bakmadan
Oysaki blog portaldan değil de günlük hayatınızdaki tavır ve tutumunuzdan örnek verseniz buralar karışmayacaktı. Şu da kendini aşure sanıyor işte karıştırmaya gelmiş yorumda. Sen bir aşure değilsin haddini bil.
30 Eylül 2019, 12.19
Şaşı kedi ve yönetime işini öğreten herkese;

Ayrıca yönetime işini öğretmektense argo dilinin kullanıldığı alanlarla sınırlı kalmayıp artık çeşitlilik gösterdiğini ve nice kitap yazarlarının da argo dilini Edebiyat dünyasına soktuğunu bilmenizi isterim. Kitap okuma alışkanlığınız varsa bu durum neredeyse yüzyıllardır var diyebilirim. Argo diline öcü gibi bakma hassasiyetiniz bu gibi Eğlence ve Oyun dünyası açıklamalı bir oyun sitesine fazla değil mi sizce de? Siz reklamcısınız vs madem iyi biliyor olmanız gerek. Şahsımın yazılarda kullandığı argo dili ise yazı bütünlüğünü sağlamak içindir ve gayet de buraya uygun şekilde yazılır. Laçka bulunur bulunmaz o benim sorunum değil. Tek kişiyi hedef almıyor aslında kimseyi hedef almıyor demek isterdim ama burası olsun buranın dışı olsun örnekleri çok fazla mevcut. Genel tepkim başkalarının hayatlarını anlatma çabaları üzerine ve bunun ticarete dönüşmesi çok acı. Kurgulayıp uyduranlar da var onlara sonra değinirim.

Asune ve Exspiravit yorumlarınızı okudum. Herhalde yanıtlayabilmişimdir diye düşünüyorum.

Ayn, blog "3 kez" güncellendi çünkü neden anlatayım. Soru şu bir garsonun kaç çift kulağı vardır? Yani demek istediğim yayımlandıktan sonra farkettiğim, hatta düzenledikten sonra yayımlandığını farkettiğim, kelime hatası ve düzenlenip yayınlandıktan sonra çıkmayan video ile alâkalı sebeptendi. Uyarı almacalı bir durum yoktu sandığınız gibi. Ayrıca kimse kimseyi kullanamaz burada siz merak etmeyin.

Kangren #hakemdüdüğüçaldı
30 Eylül 2019, 12.25
Blog sahibinin yerinde olsam blog dışı yorum yapanları uyarır ve "benim kendimi ifade edebilecek beyin ve dil gücüm mevcutken size ne oluyor" derdim. Çünkü birinin korunmaya ihtiyacı olduğunu düşünüp onun yerine konuşmak bir nevi kişiye hakarettir. 

Blogum orada duruyor. Eleştirecek noktası varsa oraya gidilir yeri burası değil. Tartışmayı bilen herkes yazabilir
30 Eylül 2019, 12.40
Otherand 
Saygısızca davranışınızın tepkisi bunlar . Hala anlayamamış olmanız üzücü.  Konu kimin kime ne  yazdığı değil ne yazıldığı .  Emin olunuz ki yazdığınız yorumu bir başka üye size yazsa idi veya blog yazarı siz olsaydınız bu tepkileri tüm üyeler sizinde blogunuzun altına yazacaktı.  
#VARgolüsaydı
30 Eylül 2019, 13.31
İlim meclisine girdim, kıldım talep, ilim tâ gerilerde kaldı, illâ edep illâ edep.
30 Eylül 2019, 14.44
Peki ne yapalım Cafo ? Önerin nedir bu konuda .. Sessiz kalıp, dozunu arttırmasını mı bekliyelim .. Ellerini ovuşturup zevk almaya devam edip, şimdi de yanıma kar kaldı madem sıradakiiiiii demesin mi bekliyelim .. Tamam eğlence olarak görebilirsin burayı, yada zaman geçirilecek bir yer, ona da tamam ama hepimiz aynı değiliz ki .. Bizim de yada benim de insani değerlerim, haksızlığa karşı olma sınırım belki farklı .. Belki haddini aşana dur demek gibi bir huyum var benim de .. Belki bu ortamdan keyif alamıyorum böylece, niye amacı bunu bozmak olanlara karşı durmayayım ki... Bir papatya çayı tadında bakamıyorum belki mevzulara .. 
Ben zeki insan severim .. Kendini zeki sananları değil ..
30 Eylül 2019, 14.59
Zeka ile ilgili cümle tabii ki sana değil .. Hatta yolladıktan sonra düzeltsem mi dedim .. Yanlış anlaşılmak hiç istemem .. Aynen dediğin gibi yakın olduğu için konuyu biraz daha açtım .. Bu öyle iyimser bakılacak dozda bir şey değil demek istedim .. Senin yazdıklarını kendine bir haksızlık yapılıyormuş gibi anlamasın kimse diye yazdım .. Aksini asla ima dahi etmem .. 
30 Eylül 2019, 19.00
Bu blogla ilgili yazacağım son açıklamadır;    
   
otherand, Anladığım kadarıyla sen çelişmem kısmına tatılmışsın ki o zaman sana şöyle açıklıyorum. bunu anladın anladın anlamadın yapacak bir şey yok çünkü artık seni muhatap almayacağım.  
  
Bu blog yazımı senin ''anamızın babamızın kulağını bayramlarda bol bol çınlattığını'' okuduktan sonra sonra yazdım. Hiç kusuruma bakma  hadsizliğine göz yumacak ve anama baba laf söyletecek kadar geniş biri değilim!!! Hiç bir zaman olmadım, olmayacağım da!   
Bunu yazan sen değil oğlum olsa yine tanımam! 
 
Haa.. diyorsan ki derdim siz değildiniz o zaman bir kitleye hitap etmeyeceksin. Varsa biriyle derdin gider onunla halledersin!  
Bende bilirdim amiyane bir tavırla ''heytttt!! neler oluyor burada kızım sendede kimsin'' deyip ardından sayıp dönmeyi... 
İsim vermiştim çünkü belki yazıdan kendine bir pay çıkartır,  hatanı fark eder kullandığın kelimeleri boyunu aşmayacak şekilde seçer, kimsenin anasına babasına dil uzatmazsın diye düşünmüştüm...  
Özetle çelişmem ve isim vermemem şahsınla muhatap olmamak adınaydı ki ne yazık ki sen, bu inceliği fark edemedin ve attın kendini ortalığa... 
 
Yerinde ve dozunda özgüven kısmını da sana senin anlayacağın şekilde bir kez daha yazıyorum; 
Kalkıp özgüvenim var. Ben iyi dalarım deyip hiç antremansız  serbest  yüz metreye bir dalış yaparsan mesela, o son dalışın olur ki bunun adı düpedüz aptallıktır özgüven değil! 
diğer bir örneği de daha iyi anlaman adına senden yola çıkarak anlatıyorum; 
Lafın nereye gideceğini ölçmeden biçmeden güzel yazarım ben arkadaş deyip milletin anasına babasını laf söylemen, özgüven değil hadsizlik, kibir, kendini bilmezliktir!! 
 
Gelelim yazı bütünlüğü kısmına..... 
Ohhhhh ne ala!!  Allah ne verdiyse ince ince giydireyim laf salatasıyla da bir güzel süsleyeyim üstüne bir de hedef kesim belirliyim sonra da saygı bekliyim.. Yok öyle bir dünya... 
Oluyorsa bizde yapalım kızdığımıza buradan Allah ne verdiyse saydıralım milletin anasına babasına dil uzatalım adına da yazı bütünlüğü diyelim çıkalım işin içinden... Sanırım senin ki kabul edildiğine göre bizim ki edilir...  
 
Senin nasıl yaşadığın nasıl konuştuğun insanlarla nasıl iletişim kurduğun benim zerre kadar umurumda değil. Ama öyle yada böyle yazı paylaştığım ve senin hedef kitlene ait olduğum bir yerde ''sen arkadaş benim anamı da babamı da ağına alamazsın'' ! 
 
Bu kadar açık ve nettir.. Önce saygılı olmasını öğren kibrin arkadan gelsin!!  
 
Amacım toplu linç hareketi falan da başlatmak değildi. Görmediğin yada görsen de işine gelmeyen kimsenin yazdığını hoş karşılamadığı.. Tanımam etmem seni! 
 
 
Sana saygı duyulmasını istiyorsan önce saygı duymayı bileceksin... 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın