gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İşte Geldim Burdayım

04 Ekim 2019, 12.24
A- A+

- Açılış
- Blog da hareketli zamanlar
- Yavaş yavaş karşılıklı çekememezlik
- Birinin arada sivrilip, buralar da hep aşk meşk yazısı doldu çıkışı
- O yazıları yazanların, hır gür çıkmasın diye sessiz kalması
- Sivrilenin, eli yükseltip, yazılanlarla dalga geçmesi, zaman zaman küçümsemesi
- Sessiz kalanların ufak tefek, sesler çıkartması
- Sessiz kalanların, ufaktan bir araya gelip toplanmaları, gruplaşmaları
- Grup oluşturanların, birbirlerinden haberli, şu yorumu yazıcam, bu yorumu yazıcam anlaşmaları
- Sivrilenin, arada, zehirli oklarını, üyelerden bir ya da bir çoğuna fırlatması, kalemi de biraz kıvraksa, argoyla birleştirip, karşı tarafı delirtmesi
- Gruptakilerin, nerde bu devlet, nerde bu millet, yönetim uyuma, üyelerine sahip çık serzenişi
- Yönetimin (genelde ben) sessizce olanları takip etmesi
- Gruptan birinin, blog/yorumları onaylayan yöneticiyi (eylül), hemen o düşman belledikleri kişi olduğunu iddia etmeleri
- Grubun devamlı fısır fısır konuşmaları, öfkelenmeleri, yavaş yavaş artık, düşman olarak yönetimi de radarlarına almaları
- Sivri kişinin arada bir kafayı çıkartıp, tükür gibi yapip kaçması
- Benim, tamamen geyik ve eğlence amaçlı yazdığım yorumdan, büyük mesajlar çıkartıp, taraflardan birinin üzerine alınması
- Tarafsız kalanların, ne yapacağını şaşırması, grup tarafından, kendilerine katılma çağrısı yapılması
- Grup kararı alıp, blog yazmama, yorum yapmama kararı alınması ve bizim bunu sessizlik bozulduktan sonra fark etmemiz
- Grup arasından bir cengaverin çıkıp, "bakın şimdi bi yazı yazıcam, çok pis laf sokucam, o kişiye(lere)de, yönetime de" diye, hakaret etmeye çalışıp, eline yüzüne bulaştıracağı bir yazı göndermesi ve reddedilmesi
- Bazı kişilerin küsüp gitmesi, bazılarının küsüp, daha sonra devam etmeleri
- İstiklal marşı 
- Kapanış

Şimdi bu neyin listesi diyeceksiniz; bu gamyun bloglarında yaşanan dejavunun listesi smile Resmi

Belli sürede tekrar tekrar yaşanıyor bunlar, matematikte örüntü diyoruz smile Resmi. Daha 1 sene bile olmamıştır, benzer bir gruplaşma ve davranışlarda bulunanlardan biri de cafo'ydu. En yakın o olduğu ve o zamanlar sık sık bu konuda konuştuğumuz, mesajlaştığımız için adını verdim. 

2 kişi ya da grup, tartışıyor ve biz iki tarafı da hiç bir zaman memnun edemiyoruz. Çünkü kim blogu/yorumu yayınlanmasa kendini mağdur olarak görüyor ve işlemi yapan biz olduğumuz ve daha ele avuca geldiğimiz için düşman tahtasına biz konuyoruz.

Mesela, zamanında biz cezbeyle çok kavga ettik, yazdığı öfke dolu, bana hakaretler içeren mesajları hala, mesaj kutumda duruyor. Onun da sık sık tartışmaları olurdu blog da ama kalemi iyiydi, kelimeleri güzel kullanır, nasıl blog ve yorumların yayınlanacağını, reddedile reddedile öğrendiği için yazdıkları onaylanırdı çoğu zaman. Ona karşı olan kişi ya da kişiler de, öfkesine yenik düştüğü ve kelimeleri dans ettiremediği, hakaret edecekse de, çok belli biçimde ettiği için yayınlanmayınca, bu sefer, cezbe'nin aslında eylül olduğu ya da yönetimden biri olduğu iddia edilirdi.

Cezbe'den önce de yine başka birilerinin, hep yönetimden olduğu iddia edilirdi, büyük resmi görenler tarafından. Hiç bitmedi bu iddialar, yine bitmeyecek. Bu sefer de büyük resmi gören Ayn olmuş, kendisine mansiyon ödülünü veriyoruz, enseledi bizi, yakaladı, tebrikler smile Resmi

Bize kızan, öfkelenen, sevgili üyeler. Müdahale etmediğimizi düşünüp, kuduranlar. Ülkede her şeye müdahale yok mu zaten? Yediğimize, içtiğimize, nerede ne konuşacağımıza bile bu kadar karışılıyorken, gerçekten sitede de hala, bizim her şeye müdahale mi etmemizi bekliyorsunuz? Bir tarafta, hayatımıza müdahale ediliyor derken, bloglarda, bir kişiye laf yetiştiremiyor, diş geçiremiyorsunuz diye, cık cıklarken, hiç mi özeleştiri yapmıyorsunuz? Gerçekten suçlu biz miyiz?

Yine isim vereyim direk, karnından konuşmaya gerek yok; "otherand" "ananızın babanızın kulakları çınlamasın" yazdı diye, "vay efendim, sen benim anama babama nasıl laf edersin", "vay efendim, yönetim, buna nasıl izin veriyor" vs diye serzenişde bulunuyorsunuz. Ya sıkılmadınız mı bu baskıcı tavırdan, herkesin susturulmasından, istediğini söyleyememekten? Bu laftan anama babama küfür ettirmem ben diye anlam çıkartan ve bunu dile getiren, üzerine alınan, koca koca insanlar var, siz gerçekten iyi misiniz? Bu laftan mı alınıyorsunuz?

Bizim gamyun yönetimi olarak heralde kafayı yememiz lazım. Sitede 2 kişi küfürleşti diye, yasakladığımızda, konuyla alakamız yokken, ana avrat küfür yiyen insanlarız biz, yasak verdik diye. Sabah mailleri bir açıyorum, ne anam kalmış, ne babam, yedi ceddime düz gitmiş ve sebebini de bilmiyorum, diyorum ki cebren yine hileden birilerini yasaklamış, küfürü ben yiyorum smile Resmi Şimdi ben, bu aptalca küfürleri hakaretleri, kişisel algılamıyorum diye, anamı babamı, ailemi sevmiyor muyum? Ya da bu durumu kişiselleştirmeli miyim?

Burası bir eğlence sitesi ve bloglarda özgürce yazın istiyoruz. Gerekirse argo kullanın, yapabiliyorsanız, zekice birbirinize laf sokun ama bunu incelikle yapın. Ama siz kalkmış ilkokul öğrencileri gibi; "örtmenim, o bana tükürür gibi yaptı, ona ceza verin" diyorsunuz. Gerçekten bunu mu istiyorsunuz? Siz de tükürür gibi yapın ama tükürür gibi yaparken tükürüp, kendinizi suçlu hale düşürmeyin, sadece mış gibi yapın. Beceremeyince de bizi düşman bellemeyin boşu boşuna.

Korunduğu iddia edilen kişi otherand. Biraz eskilere gitsem, zehirli dilinden dökülen, bana hakarete varan mesajlarını ortaya döksem, bu kişiye hala blog mu yazdırıyorsunuz dersiniz. Bizim olayımız bu, olan olayları kişiselleştirmiyoruz, kimseyi düşman gibi görmüyoruz. Otherand'ın, benim ya da başkalarının blogları altında yazdığı yorumları çok sildirmeye çalışmışlığı var, arkadaşlarının baskısıyla. Onun da çok kavga etmişliği var benimle. Hatta size karşı çok öfkeli zannediyorsunuz ya, "gmsnn ve bir de şu an çatıştığı diğer üyeler var, hangisine 3-5 saniye elektrik vermek istersin" deseler, saniyesinde beni seçeceğine adım gibi eminim, hiç düşünmez smile Resmi 

O sebeple, ben/biz, kimseden taraf değiliz arkadaşlar. Benim özelimde de, genelde yorumlarımı, tamamen eğlence amaçlı yapıyorum, ne kimseye sopa göstermek, ne taraf tutmak, ne de ders vermek amacındayım. Ancak yazı da mimikler çok kullanılmadığı için smile Resmi gibi smileyleri kullanıp, bakın şaka yapıyorum, ciddiye almayın diyorum, çünkü yazarken tamamen dalga geçiyorum. Eğer ciddi bir yorum yapacaksam da onu da yorumlarda değil, o kişiyle birebir, mesajlaşarak yapıyorum, kaçak dövüşmüyorum, size de bunu tavsiye ederim.

Haydi şimdi sıra sizde, kendimi hedef tahtasına koydum, tekme tokat dalabileceğiniz durumdayım, davranın.

Not: Kapak resmi seçimimden dolayı, üzerine alınacaklar varsa ki bence vardır aranızda o yetenekte birileri, yaratıcı benzetmeler bekliyorum sizden smile Resmi

YORUMLAR

04 Ekim 2019, 13.23
Sayın Gmsnn, bloğunuz saat 12:24 te yayınlanmış. Resmi kurumda çalıştığım için 12:00-13:00 arası yemek arası oluyor bizim kurumda. Yemeğimi yedim, ayak üstü bir kaç arkadaşımla bahçede biraz sohbet ettikten sonra, çayımı içerken yazınızı gördüm ve okudum. Saat şu an 13:04 .. Hiç kimse danışmadan, tamamen kişisel düşüncelerimi yazmak istiyorum. 
Öncelikle bu blogta okuduklarımdan yeni hiç bir şey öğrenmedim. Hem eski üye olmamdan kaynaklı, hem olaylara kişilere şahit olduğumdan, bir de sitenin ve yönetimin genel tavrını artık öğrendiğimden bana yeni bir şey katmadığını belirteyim. Bunun yanı sıra, görüyorum ki, hadi oyun salonlarında edilen hakaretlere, edilen aslında küfür olmasına rağmen genel opların uyarı ile yetindikleri bir çok uygulamadan zaten şikayetçiydim kendi adıma. Çünkü herkesin olaylara bakış açısı, değerlendirmesi aynı olamaz ve durumdan rahatsız olmak en doğal hakkımız. 
Yazınızda belirttiğiniz gibi, çocuk gibi bu bana şunu dedi bunu dedi gibi basitleştirilmiş bir durum yok bana göre. Nedene değil de, genele ve doğru iyi güzel şeylere nasihat edilmesi de bana çok doğru gelmiyor.. miş gibi yapan kişiyi takdir edip alkışlamadığınız kalmış çok güzel .. ama siz böyle yapıyorsunuz diye bu doğru değildir herhalde. Yazınızda geçen bazı isimlerin iyi yazı yazıyor olması onlara bir ayrılacalık getirmez. Kaldı ki, bir iki tanesinin ne kadar ortamı bozan, çirkefliğe varan bir tutum içinde olduğunu, vaktiyle çok iyi yazan başka arkadaşlarımızı nasıl sindirmeye çalıştığını iyi biliyorsunuz. Bu çirkef insanlara yazı dilini iyi kullanıyor, miş gibi yapıyor diye aklımızla dalga geçmesi hakkını vermemeliniz. Sonuçta o küçük aklıyla yapmaya çalıştığı şeyi ben zaten anlıyorum ki, tepki gösteriyorum. Yani sizin gibi basit bir miş gibi yapma durumu yok. Biz eğlenmiyoruz demek istiyoruz.
Yönetimden değil de, sizden değil  de, Eylül optan değil de, kimden yardım isteyecektik. Biz de miş gibi yapıp ondan yada onlardan farksız hale mi gelecektik. Niye böyle bir seçenek sunuyorsunuz ki bize .. Şaşırdım doğrusu bu söylemlerinize .. 
Ülkenin genel durumundan, müdahalelerden giriş yapıp, blogtaki durumu normalleştirme çabanızı da hiç tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Çünkü yapılan örneklemeler bir bütünlük arz etmiyorsa, birbirlerinin yerine kullanılamaz ve ayrı değerlendirmeye tabii olurlar.  Biz gamyun özelinde, blog  bölümü ile ilgili bir konudaki sorun veya adı her neyse onu konuşuyoruz. 
Amacı güzel şeyler paylaşmak olan, kimseye laf etmeden, kötülemeden, kışkırtmadan, yapıcı ve teşvik edici bir dil kullananlara reva gördüğünüz bu sözlere karşı bir araya gelinmesini de çok görmemeniz gerekiyor.  Sanki ayrı bir grup oluşturup borsadaki hisselerimize prim yaptırmışız gibi  :) 
Sonuç olarak, özgür bir blog ortamına EVET. Kendini akıllı sanan, laf sokmaktan, miş gibi yaparak huzur bozanlara HAYIR.

04 Ekim 2019, 15.55
İşte geldim burdayım , ben bu işte ustayım :))))
Yolda okudum geliyorum en zehirli sözlerle hazır olunn:))))
04 Ekim 2019, 16.23
Biz bunu anlattık, bardak ile anlattık, küpa ile anlattık, tirbuşon ile anlattık. :)) 

Efendim 2018 yılında 61.000'i Türkiye'den olmak üzere, 164 ülkeden yaklaşık 2.100.000 - yazı ile ikimilyonyüzbin- kişi hacı olmuş. Bu hacıların tamamı küçük, orta ve büyük şeytana, 7'şerden toplam 21 - yazı ile yedişerden toplam yirmibir- taş atmış. :) Kabaca toplamda sadece bu yıl, 40.000.000 taş eder bu. Bunu da yazı ile yazmayacağım yoruldum. :) Bildiğim kadarı ile şeytan hala yaşıyor, dün gece kanıma girdi oradan biliyorum. :D :D

İmdiii, birincisi ben rahmetli anamı da, babamı da severdim. Gerçi babamı daha çok severdim ama bu tali bir konu. Yani ikisini de alıp bir yere gitmem ve teklif edeni de ciddi ciddi üzerim baştan söyleyeyim. ;) Yazdıklarım iyi anlaşılsın yani. :) 

Yazılanlar, çizilenler arasında hoşuma gitmeyenlere Gmsnn opumun dediği gibi hafif yollu tepkimi koymuştum zaten. 

Daha açık bir şekilde tekrarlayayım. Şeytan var ve olmasaydı mevcut dünya nasıl olurdu bunu çok bilmiyorum ama bu bizim küçük dünya çok renksiz olurdu işte bundan eminim . Ayrıca büyük şeytanları olmasa da, bizim küçük şeytanı biraz seviyorum bunu da amme in huzurunda itiraf edeyim :)) Çok ciddi rahatsız olan arkadaşlar tepkilerini gösterdikten sonra ölsün istiyorlarsa - en azından bir süre :))- görmesinler. :) 

Gelelim Cafo'ya. :) Ya dur bunu sonra yazacağım, yoruldum :)) 


04 Ekim 2019, 16.32
Sevgili Gmsnn;
Mansiyon ödüllü bir blogsever olarak katılmamam olmazdı.
Anladığım kadarıyla tören yapılmayacak. Adresim sizde var daha önce bir ödül göndermiştiniz lütfen aynı adrese istiyorum ödülümüsmile Resmi ( smiley koydum, olunca anlam değişiyormuş)

Uzun Gamyun Dejavu sunumun ardından tepki gösterenlere ki aslında blog bölümü için bir süre susan arkadaşlara, giydirme şirinliğinizi, tavrımızda haklıyız savunmanızı, ooo bana neler söylediler yaptılar, bu sizin için iyi zevk almaya bakın açıklamanızı takdirle karşıladım. Hatta bu yüzden sizden özür dilememiz gerektiğini hissettirdiniz.
Şahsım adına özür dileyeyim ben, karşınızda çok ezildim düşündüklerim için.(smiley yok burada)

Ama özgürlük her alanda olduğu gibi burada da yanlış değerlendiriliyor. Özgürlük, sınırsızlık hadsizlik değildir, olamazda. Belki çok doğru bir davranış değildir ama canınız yanarsa can yakarsınız. Bu silahı çekip vurmak değildir, dövmek değildir sadece, aynı zamanda söylemlerinizdir.( ceza-yasaklama uygulamanız gibi) Ha sonrasında pişman olursunuz. Biraz insanlığınız da varsa yakanızdan yapışan gider özrünüzü diler af beklersiniz belki. (Ben bunu hanımda denedim işe yaramadı smile Resmi)

Neyse, ben normalde cidden hadsizimdir, hatta edepsizimdir falan, belki de yazılan nefis otherand blog-tepkilerine en tepkisiz kalabilecek olanlardan biriyim. Sizin ifade etmeye çalıştığınız kadar sempatikleştirmedim kafamda ama gelişmeye açığım denerim. Ve umuyorum bu şekilde bir örnek karşınıza çıktığında, bu "özgür" platformda ceza vermeyi aklınıza geçirmeden, ooo teyet geçti süpermiş diyerek siz de denersiniz.smile Resmi (son cümleye smiley şartı tehdit gibi algılanmasın)

Bu arada, an itibariyle İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadığınızı da düşünüyorumsmile Resmi Tıpkı Eylül Opumuzun otherand olduğunu düşündüğüm gibi. Elbet bunun için kendi yetiştirmem sebeplerim de vardır. Öncelikle bu kanıya sebep olmama neden olan sizin cevapsız kalmayı tercih etmeniz başka bir deyişle eylemsizliğinizden başka birşey değildir. (Fikrim çok da değişmiş değil ama dedim ya gelişmeye açığım fikrimi değiştirmeyi de denerim)

Saygılar

"Sürekli madara olmayı becerebilen çok sevdiğim Tom'a da sevgiler olsun"
04 Ekim 2019, 18.07
Herkesin bir hikayesi ve söyleyecek sözü mutlak vardır.Önemli olan sözlerin davranışlar ile ne kadar pekiştirildiğidir.Bal yediği ve başka bir şey yemediği için kendine getirilen küçük çocuğa bal yeme demesi rica edilen ve 40 gün süre isteyen bu arada kendisi de 40 gün bal yemeyen 'ben bal yerken nasıl başkasına bal  yeme derim' ben bal yeseydim eğer sözümün anlamı olmazdı ki diyen İmam Hanifi geldi aklıma....
04 Ekim 2019, 18.10
Gezi parkı aklıma geldi :)
1. Gamyun
2. Gamyuna karşı gelenler
3. Üyeler
4. Üyelerin arasına giren provokatörler
5. Haklıda,haksızda olsa birinin yanında saf tutan taraftarlar
6. Güç yönetimin elinde olduğu için kıskançlık krizine girip ve yönetime saldıran adsız cengaverler :)
Derdiniz ne sizin yahu!! Bu öfke ne? Gezi parkında da öfke vardı sonuç noldu zararı hepbirlikte çektik. Düşünmedik,düşünmeden öfkelendik. Zaman içerisinde yaptığımız yanlışları gördükçe öfkemiz gitti ama utanacak duruma geldik. Hani bir söz vardır. ÖFKE GELİR GÖZ KIZARIR….ÖFKE GİDER YÜZ KIZARIR.. Bu duruma düşmeye razımısınız? Razıysanız yolunuz açık olsun

                                                    ası_kes27 Hayal gemisinin kaptanı :)
04 Ekim 2019, 18.24
Öncelikli 2007 den beri gamyuna üye olan biri olarak yazıyorum.

Grup lafıyla altını doldurduğunuz birçok cümle yanlış. Bu bilgi nereden geliyor, çıkarım mıdır ? saptama mıdır? kulaktan kulağa mıdır ? bu kısmını ben bilemem.

Ama kulaktan- kulağa bilginin nekadar değişebileceğini bilen biri olarak umarım buna tamah göstererek bu yazıyı yazmadınız.

Ayrıca eşşeekkkk kadar insanlarız, herkesin kendi aklı, kendi fikri var. Çocuk değiliz.

Yönetim herzaman haklıdır diye birşey yok, yönetimi eleştirmek en doğal hakkımız olsa gerek….

Size yeterince özgürlük veriyorum derken, sanırım özgürlük anlayışlarımız farklı. Birinin özgürlüğü diğerinin alanına girdiğinde biter!

Yazılan yazıda net bir şekilde “tüm kurgu yazarlarının analarının babalarının kulaklarını çınlatıyorum” denilmiş. Herhalde blog portal harici bir yerden bahsedilmedi. Türkiye veya Dünya çapındaki yazarlarla gamyun blog ortamında aşık atıyorsa Otherland : ) ben sizden özür dileyeceğim…

İşin tuhaf tarafı Eylül hanım onaylayan olarak niye bir açıklama yapmadı ben işin o kısmını hiç anlamadım. Tatilde mi acaba.. Muharrem inceyi bekler gibi bekledim :) tık yok…

Neyseki yönetimin fikrini öğrenmiş olduk bu sayede.…

Özgürlüğe izin vermek ayrı, saygısızlığa izin vermek ayrı. Ben bu olayı ikincisi olarak algılıyorum. Konu büyüttüğünüz gibi değil, bana hergün yapılıyor, ciddiye almayın demişsiniz, o zaman haydi herkes relax birbirine küfretsin olacak iş mi, .mesela ben don-sütyenli foto koyayım :) özgürüz ya …altına da bu resme bakanların …. yazayım. Nokta nokta kısmında özgürlük var, İstediğimi yazabiliyorum oraya... Var mı böyle bir özgürlüğüm? varsa bileyim :)  

 

Zamanın bir bölümünü burada geçiren insanların, haliyle belli seviyede ilişkiler kurabilecekleri bir ortamı istemesinde abes durum görmüyorum... Bu ortamı yaratmak da yönetime düşüyor. Ben bir kafeye gidiyorsam servisten,yemekten ortamdan memnunsam bir daha giderim değilsem gitmem. He gitmemem de o kafe yöneticilerinin umrunda değildir o da ayrı dava…. 

Biz bu olayda bunu gördük! Eylül hanım onaylayan olarak açıklama yapmaya bile tenezzül etmemesini geçtim , 2 satırlık tiye alınmış saçma sapan yazıya, severek okudum dedi? daha ne ola ki! Bu bir taraf değil mi? 

 

Cezbe evet çok yaptı zamanında, salak- gerizekalı -embesil dedi belki ama hakkını yiyemem kimsenin anasına-babasına laf ettiğine şahit olmadım… Benimle de uğraşmayı çok severdi kulakları çınlasın :) Şimdi Cezbeyi iyi yazıyor diye örnek göstermisiniz, ve o iyi yazan tek kişinin diline hakim olamamasından birçok kişi burada yazmıyor! bu bir taraf değil midir? (özgürlüğün tarafı olsa gerek) İnsanlar bunu mu çekicem diyerek soğudular bu ortamdan. kimse eğlence ortamında dertsiz başına bela almak istemiyor haklı da ! Hayatın dertleri hepimize yeterken bir de buradaki seviyesiz tartışmalar la mı uğraşacağız. Hayır insan kendine de hakim olamıyor çünkü seni tanımayan insanlar şahsına da hakaret ediyorlar.

 

HAAA yönetimin kendi kararıdır. Yaa kendine bir pay çıkarırlar yaşananlardan, ya da çıkarmazlar bizler için de, isterrr bunu bilerek yazarızzz ister yazmayız...

 
04 Ekim 2019, 19.00
Kapak resminde bulunmayan, fakat hikayenin anatemasını oluşturan peynir de benim..

Buyrunuz efendim; Afiyetleee smile Resmi
04 Ekim 2019, 19.09
Merhaba arkadaşlar, ben de sizleri özledim. Bu sene zam çok yaptı dimi ya? 
04 Ekim 2019, 20.56
İsim vererek  yazıyorum .. Bloqqer senin ne olduğunu daha ilk saçmalama girişiminde anladık merak etme .. Küflü bir rafta çürüyebilirsin .. 
Otherand, maskelerinin arkasında oksijensiz kalıp son çırpınışlarına aldığın destekle yaşamını bir organizma gibi devam ettirebilirsin zerre kıymetin yoktu yine olmayacak..
Şimdi kendi ortalıkta yok ama Rune hakettiklerini yazmış o yüzden bir de ben hitap edip muhatap olmayacağım ama vaktiyle muhatap olduğumda, benim söylediklerimi veto edip, onun hakaretlerini yayınlanmıştı bunu da ekliyeyim.. Ne cezbeymişşş bitmedi tatavası.. hala giriyor her konuya bir şekilde .. çamur işte bulaşıyor üstüne ne yaparsın .. ama kalemi iyiymiş serbestmiş ona ..
Son olarak bu hariçten gazel okuyanlara lafım .. hayal aleminde kaptan olanlara.. bilmeden etmeden  kendi gibi sanıyorlar herkesi..
Temiz, saygılı,yapıcı bir blog istemeyi başka anlamlara büründürüp kendinizce sonuçlar çıkarmayın .. çok komik oluyorsunuz .. 
04 Ekim 2019, 22.34
Tebrikler. Yazabildiğinizi bilmek beni mutlu etti........................... 
04 Ekim 2019, 22.48
:))
Detay, seviliyorsun :)) Ve sanırım bunu söylemek kafi gelir. :)) 

İşi şahsen LGBTI'yi sevmeye kadar vardıramam doğrusu ama renkler de iyidir be kardeş. :) 



04 Ekim 2019, 23.52
Detay hadi herkesi anlıyorum, hepsi hakettiği tavır ve tutumu aldı (merak edip sorup anlamaya çalışan ve eleştirmeyi bilen herkes) bazıları almaya devam da edecek tek hücreleri gelişme gösterene kadar umarım. Yalnız sen çözümsüzsün. Amacın ne, naaabıyon? İsim vere vere saldırıyorsun  tamam da yaran nerde?  Bilmeden kuyruğuna mı bastım niye bu acın? Senlik durum yok çünkü. :) 

Burada olmayan, belki gördüğü hâlde yazamayacak olan birine cevap hakkı doğurtmak neyin kafası? Hakaret etmek yerine acınızı içinizde yaşayın. İsimlere değil yazı bütünlüğüne bakın. Diyeceğim ama nafile. 
05 Ekim 2019, 02.34
Allah'tan bu islerle ilgim yok. Ligme ligme dograyacaklar yoksa :)
05 Ekim 2019, 03.56
Sayın gsmnn. ''İşte geldim burdayım'' diye giriş yaptınız madem.. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz getirmesine de bir hayli geciktiniz. Biz sizi daha erken bekliyorduk. Çaylar içildi börek yendi sıra karpuza gelmişti.. smile Resmi (mimik şart) 
Ne güzel anlatmışsınız uzun uzadıya tespitlerinize katılmasam da emeğinize teşekkürü borç bilirim şahsım adına... 
Girişi görünce kendimi bir an şirketin genel kurul toplantısında hissedip kalkıp ciddi bir şeyler giyesim geldi de son anda aman hadi canım sende altı üstü oyun sitesi dedim kendime.. smile Resmi (illaki mimik) 
Madem genel kurul toplantısı tadında bir açılış yaptınız ciddiyetimizi az da olsa toparlayalım deyip virgül koydum ve devam ediyorum. 
 
Konuyu açarken yanılmıyorsam ikinci paragrafta geçiyordu ''2 kişi ya da grup, tartışıyor ve biz iki tarafı da hiç bir zaman memnun edemiyoruz.'' cümlesini gördüğümde daha devamını okumadan ilk aklıma gelen soru  şu  oldu. Siz bir tarafı ya da iki tarafı memnun etmek durumunda mısınız?  
Bu sorudan sonra katıldığım bir sempozyumda konuşmacılardan biri yöneticilik ve  lider yöneticilik vasıflarını irdelerken küçük bir hikaye paylaşmıştı izninizle sizlerle de paylaşmak isterim..   
 
(Sakın ola sizi eleştirdiğimi düşünmeyiniz efendim teşbihte kusur olmazmış) Ben sadece her iki tarafı memnun edemeyeceğiniz yönünde size hak verdiğim için aşağıda bahsedeceğim örneği yazıyorum. 
Hadi hayırlısı bakalım. Aldık kelleyi kolumuzun altına çıktık yola (bu atasözü ile ilgili de bir blog yazmıştım ama yayınlamak kısmet olmadı anamla ölmüş babama laf gitmesin diye) 
 
''Fabrika sahibi, durumdan memnun. Her şey yolunda gidiyor Yüksek kalite ürün elde ediyor ve bu da satışı artıyor. Ama ne zaman müdürün odasının önünden geçse adam ayağını cama doğru uzatmış fabrika bacasından çıkan dumanı izliyor. Bu durum defalarca tekrar edince patron rahatsız oluyor ve daha az maaşla çalışacak başka bir yönetici alınıyor işe. Yeni müdür bir saniye yerinde oturmayan dinamik bir adam olmasına rağmen ilk bir ayda bile satışlar düşüyor kalitede gözle görülür bir azalma oluyor. Patron eski idareciyi tekrar işe alıp gözlemliyor.. kısa sürede eski kalite ve verim edildiğinde dayanamayıp soruyor. Siz bütün gün burada oturup nasıl oluyor da kaliteyi yükseltebiliyorsunuz? Yönetici, Ben şu bacadan çıkan dumanı izlerim rengi değişmişse azalmışsa yada çoğalmışsa bir terslik var dermektir. Aşağı inip müdahale ederim. Benim işim sorun çözmektir. Ne sizin haklarınızı ne çalışan emekçilerin sorunlarını göz ardı ederim. Güven esastır ve onlar bir sorun olduğunda benim bu sorunu çözeceğimi bilirler. Sistem basit,  kurallar var ve herkes  bu kurallara uyar ama uymayan olur, sorun çıkarsa işte o zaman ben devreye girer çözüm üretirim ve siz bana bu yüzden para ödersiniz'' 
 
 Hikayenin bütününü çıkartın orada bir tek cümleyi baz alıyorum ‘’GÜVEN ESASTIR’’ Bizim sizden beklediğimiz bir tarafı, bir kişiyi ya da tarafları memnun etmeniz değildi. Sanırım burada da kurallar var (yok mu yoksa?) ve hepimiz buna uymakla mükellefiz diye biliyorum (bakın işte şu an bunun da doğruluğundan çok emin değilim)  İdaresinde bulunduğunuz bir platformda başta ben olmak üzere bir çok insan açıkça rahatsızlığını ifade ederken siz sadece izlemekle yetindiniz. Ortalık savaş alanına dönmüşken bir yöneticide arkadaşlar ne oluyor sorunu çözelim konuşalım demedi. (yeterince rating almıştır sanırım)  
Şimdi tamda sular durulmuş ortalık sakinlemişken bu blog yazını paylaşmanızda son derece manidardır. (olsun action candır)
 
Bizim için sorun olan sizin için sorun teşkil etmese de,  bu duruma taşımış olduğunuz yönetici sıfatından dolayı müdahale etmenizi gerektiriyordu.  
Burada şahsi fikrinizden çok üyelerinizin size çağrısı vardı. Ancak siz duymadınız, görmediniz, önemsemediniz.  İşin açıkçası sizin yaptığınız sorunu önemsememek değil üyelerinizi önemsememekti. 
 
Alaylı bir tavırla ‘’müdahale etmediğimizi düşünüp KUDURANLAR’’ diye hitap ettiniz kesim  sanırım biz yönetime çağrı yapanlar oluyoruz ki kusura bakmayın siz yönetimi rahatsız ettik. Bundan sonra sorunlarımızı konuşmak çözüm aramak için komşu sitenin yönetimine sesleniriz. 
 
 Son olarak,  en başta da belirttiğim gibi bu yazınızda düşüncelerinize hak vermesem de  vakti zamanında paylaşmış olduğunuz bir blog da bu konuya dem vurarak   
''galiba ipin ucunu kaçırmaya başladık daha doğrusu böyle bir hisse kapılmaya başladım. Biz bloglar için, zevkle takip edilir bir yer olması için çalıştığımızı düşünürken. yazanlara, içerik konusunda daha fazla özgürlük verdikçe, o özgürlüğün, okuyucuyu kaçırmaya sebep olduğunu düşünmeye başladım'' diye düşüncelerinizi dile getirmişsiniz...  Bakın işte bu düşüncenize sonuna kadar hak verdim…  
Okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim… Saygılar.. 

05 Ekim 2019, 04.18
Vay canına!! Ne meşhur bi kişilikmişim ben:) Burada blog yazsam da yazmasam da illa gömecekler beni. Bana "çirkef" diyenlerin çirkeflikleri bitmemiş yorumlarda. Neyse ki, ana-baba sövgüsü görmemişmiş haspam benden .ddddddddd az uğraşmıyormuşum onunla, neyiyle uğraşacaksam artık... :) Hele ötekisi; bi Cezbe lafı geçsin, zıpçıktı gibi, o büyük ağzıyla biter hemen orada. Bu ikisi var ya bu ikisi; hani Detay ve Rune denenler, hah işte onlar tokat arsızı olmuşlar. Yazılarımın altlarında az rezil olmadı garipler, yüzler kösele olmuş mübareklerde artık, ne yazsan "yarabbi şükür" diyorlar, aynı tas aynı hamam. Bu defa da portalın yeni yüzlerine film çeviriyorlar sanırım. Ama artık ne yazılarımın altını adres göstereceğim gerçek yüzlerine bilmeyenler görsün diye, ne de kalemimin sivri taraflarıyla onları ah! yapacağım. Ben artık uğraşmıyorum, onlar birbirlerini kaşısın :) Sahi, Cezbe artık niye yazmıyor???? .pppppp Eveeet, pis işleri bitirdik.


Şimdi gelelim geniş bir cenahın,  analarına, babalarına sövüldüğü hissettiği Otherand yazısına: Yazıları çok iyi takip etmediğimi belirteyim. Ama o yazıyı okuyup irrite olmadım, anneme babama sövülmüş gibi hissetmedim. Zaten o yazının, buradaki yazarları eleştirdiğini de hiç düşünmemiştim ilk okuduğumda. Daha ziyade, kendi özyaşamının malzeme edilmesinden muzdarip bir serzeniş olarak algıladım. Ha ayrıca Bates Hotel geldi aklıma :) Güzel dizidir izleyin. O dizide, Chick (yazılışı böyle mi bilmiyorum) diye bir karakter var. Etrafta kan gövdeyi götürüyor, cidden büyük bir trajedi yaşanıyor. Ama o, yardımcı olmayı düşünmüyor ve onların hikayesini romanlaştırmaya çalışıyor, bir kitap yazıyor. Nedense izlerken çok gıcık olmuştum ona :) Belki Otherand de böyle bir hisse kapılmıştır o yazıyı yazarken, ne dersiniz. Üstelik, kendi de kurgu yazan biri, o halde kendi anne babasına da mı sövüyor a dostlar .ddddd Antrparantez; toplaşma, gömme, yönetime ayar verme vakalarını da hiç sevmiyorum ben.


Nadide yorumumu, Gmsnn'ye bu yazıyı yazıp beni gereksiz(lik)lerde uğraştırdığı için, ona yönelik bir sövgüyle bitirmek istiyorum .p n9hm3ğahnmıhlamhımlahlıhmalctükagnğmrevn


Ha bu arada Eylül'e de bir şey söylemek isterim: Anekdotu tam hatırlamıyorum Eylül. Ama Alev Alatlı'ya başka birinin tavsiyesiydi; "Yazarken, sakın ironi yapma! Anlayandan çok anlamayan olur" :)


Ha yine bu arada; Cafo eyvallah.



05 Ekim 2019, 08.42
Yeni blog yazacaktım zaten Cafo. Biliyorsun yorumlarda köşe kapmaca oynadığımız için takip edemeyenlere kendimi ve durumu açıklayan özet bir ifadede bulunacaktım. Tarafsız okuyucunun cımbızlama yorumcular yüzünden önyargıya düşmesini istemem. Tam yoğunluktan fırsat bularak, niyetten çıkıp eyleme geçecektim ki bu blog geldi yönetimden. Onlar da yönetim olarak kendilerini ifade etmişler. Aslında tarafsız olduklarını ve kişiselleştirmediklerini dile getirmişler. Kendilerine özelden hakaretler falan opumuz biraz abartmış. Mübalağa yapmış. Sakın ola kanıp özellere düşmesin kimse, kendinizi banlattırmayın safff gibi. 

   Özgürlük, had bilme bildirme; kavram karmaşası yaşayanlar için kendimi yormaya değer mi diye düşündüm de kendi kendime. Saçmalamayın çıldırmadım. Zaten kaç gündür bir deyimdir gidiyor. Deyimi bi siz anlamışsınız onu da yanlış anlamışsınız. 

05 Ekim 2019, 08.52
Sırf nasıl eleştirileceğini bilmediklerinden bir deyim uğruna ve daha fazlası için, günlerce zamanımı çalan herkesten ben de ŞİKAYETÇİYİM. Hepsi banlansın istiyorum örneğin. Durum eşitlenir o zaman. Ama gerek yok. Eğlenirim. Bloglarda görüşürüz kendinize cici davranın
05 Ekim 2019, 10.22
:))) Ben de nerede kaldı bu Cezbe diyordum. Enson yine dayanamayıp bloğuma sıçramıştın, yine bir bloğu kaldırtma girişimin olmuştu.. Ama şükür bu sefer ben sildirttim, niye mi? insan bir duygusunu paylaştığı bir yazının altında o çirkin manzaradan rahatsız oluyor haliyle. Yine her zamanki gibi bir tepki, şahsımı hedef almıssın, hayır yaptığım birşeyi, fikrimi zikrimi değilde ŞAHSIMI! içi bomboş bir girişim daha. Bıraktığın bu işi iyi olmuş zira kendi kendini meşhur eden sensin insanlarla uğraşarak, hiç yorulmayacak mı diyordum şükür yorulmuş enerjisi tükenmiş :))) ya da söyle diyeyim kendi adına bu enerjini başka yöne kanalize etmen iyi olmuş faydalı birşeyler yapmış olursun.
Bloglarının altında beni tokatlıyormussun :) laflara gel.. Vallahi ağzının payını yeterince aldığını düşünüyorum, ya da almadın mı ? çünkü her seferinde içinde ukte kaldığı için birbirimizin yazılarına yorum yapmayalım demene rağmen dayanamayıp yine gelen de hep sen oldun?  Bu yüzden sanırım bir tokat yiyince öbür yanağını çeviren kişi sen oluyorsun haliyle! Bu bir erdemken, sende sakil duruyor.

05 Ekim 2019, 12.25
Aaa şunun ağzı var konuşmuş. Daha ziyade parmaklar rastgele basmış tuşlara. Bir de tam olarak beni hedef gösteren blogda demiş ki, sen kime dediğimi anladın ahahahhajaha. Sen bu yoksunlukla mı bana ççen bana twerk mi yaptırcan çen. Yazabiliyor olman bile mucizeyken. Söyle bakalım 4+5 kaç eder?

Gülmicemm o da insan. Ve o tek hücresine aldırmadan "benim de aaazım var"ı kanıtlamaya çalışmış. Habire bir şeyler kovalayıp bir şeyler yapmaya çalışıyor. Çalışıyor. Zamanında öğretmenleri "zeki ama çalışmıyor" mu dediler nedir, hırs yapmış. Allahım sen koru inş çcuğum böyle olmaz
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın