gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.
zac

zac

BLOG

Puan Tiyoları...

02 Mart 2008, 19.24
A- A+
Her ne kadar puan önemsiz de desem, herkes benim gibi düşünmüyor. Yapılan şikayetlere bakınca da, henüz değişikliklere adapte olamadığından ya da kuralları iyi bilmediğinden ekstra puan kaybedenler olduğunu görüyorum. Bu nedenle, puan nasıl daha fazla kazanılır biraz anlatmak da yarar var, tabi hilesiz.

Öncelikle, 4 kişilik oyunlarda çok iyilerle oynamamalısınız, iki kişilikte zaten belirtmeye gerek yok. Aslında, onlarla oynamanın hem iyi yanı hem de kötü yanı var. Kötü yanı size puan kaybettirmesi, iyi yanı ise, aynı anda 3 oyuncuyu da batırabileceğinden, kaybettirse bile az puan kaybettirmesi diye düşünülebilir, artık ne kadar iyi olduğuna da siz karar verin. Halbuki, acemilerle oynamanız durumunda, sizin onları batırmanız ve puanları kapmanız mümkün.

Diğer önemli bir nokta, eşli oynamanız. Bir kaç kişi, eşli oyunun bu sistemde dezavantaj olacağını söylese de, eşli oyun garanti puan demek. 40 puanlık oyunda, ekstra verdiğimiz 5 puanı da dahil edersek, 45 puan alabilmenin cazibesi sizi çekiyor olabilir, ama bir de tek kaybedip 35 puandan olduğunuzu da düşünün. Halbuki eşli oynamış olsanız, 15 kaybedecek fakat 25 kazanacaksınız. Yani, 2 oyun oynasanız, birini kaybetseniz diğerini kazansanız, 10 puan kârda oluyorsunuz. Hem az riskli, hem de kazançlı.

En önemli nokta, başladığınız oyunu ne yapın edin ama mutlaka bitirin. Bu, anlaşılmayan noktalardan bir tanesi, bir kaç kez belirtmeme ve yardım sayfamızda yazmamıza rağmen. Niye bitirin diyorum, çünkü BAŞLADIĞINIZ her oyunu BİTİRMENİZ durumunda, size ekstradan oyun puanının % 12.5'i kadar bir puan veriyoruz. Nasıl mı?

Basit anlaşılır bir örnek verelim, 40 sayılık okey oynuyorsunuz. Oyun 40 puan kazandırır. Tek kaybettiniz, sizden 40 puan düşmesi gerekir, ama hayır, % 12.5 (40 * % 12.5 = 5) yani 5 puan da biz veriyoruz, sadece 35 düşülüyor. Ama yeniliyorum diye bağlantınızı kestiniz, o zaman bu haktan yararlanamıyorsunuz ve sizden 40 puan düşülüyor. Yani diğer bir deyişle, oyunu tamamlarsanız, kazansanız da kaybetseniz de bizden ek puan kazanıyorsunuz. Böylece, kaybetmeniz durumunda daha az kaybediyor, kazanmanız durumunda ise daha çok kazanıyorsunuz. Aşağıdaki tabloda bu daha net bir şekilde görülüyor.

Oyunu tamamladınızOyundan kaçtınız
Tek kazanırsanız4540
İki kişi kazanırsanız2520
Üç kişi kazanırsanız1813
Üç kişi kaybettiniz-8-13
İki kişi kaybettiniz-15-20
Tek kişi kaybettiniz-35-40


Buna rağmen, yeni sistemde oyunlardan kaçanların arttığını söyleyenler dahi olduğuna göre, kaçanlar ya bu kuralımızı bilmiyorlar ya da kaçmaya meyilliler, onlar için puanın bir önemi yok, eski sistem/yeni sistem bir farkı yok. Ama sizin için önemli ise bu detayı unutmayın. Bu nedenle, düşmeniz durumunda oyuna katılabilmeniz için de kolaylıklar sağladık. Geri dönüş süresini 4dk ve bir oyun başına düşme sayısını 3'e çıkarttık. Yani 3 kez düşseniz dahi otomatik davet edilirsiniz. Ayrıca, eğer zamanında gelemediniz ya da üçten fazla düştünüz, ama döndüğünüzde yerinize bot oynuyorsa yine otomatik olarak davet edilirsiniz. Ve, masaya girdiğinizde, masa yöneticisi sizi oyun başlamadan yerinizden de atamaz.

Düştüğünüzde sizi tekrar gelip oyunu tamamlamaya teşvik edecek şeylerden bir tanesi de düşme sayınız. Artık, oyundan düştüğünüzde, tekrar gelip oyunu tamamlarsanız, düşme sayınız arttırılmaz. Fakat, gelmezseniz sayınız artar.

Son olarak, cepten oynamak iyi puan kazandırır. Çünkü cepten oynayan oyuncularımız, kazandıklarında iki kat kazanırken, kaybettiklerinde ise sadece yarım puan kaybederler. Yukarıdaki tabloya göre, 40 sayılık okey oyunu için, tek kazandıklarında 90 puan kazanırken, tek kaybettiklerinde 17, üç kişi kaybettiklerinde ise sadece 4 puan kaybederler. Cep oyunları zor bulanlar, cepten girdiklerinde görecekleri test salonlarına girip, botları davet ederek anteraman yapabilirler. Yalnız, şunu unutmayın, test salonları puan kazandırmaz, sadece cep oyunlara alışmanız içindir.

NOT1: Otomatik davet sadece oyuna başlayan oyuncular için geçerlidir.
NOT2: Cepten oynayanlara verdiğimiz bu hak, oyunun kesintisiz cepten oynanması durumunda geçerlidir.

YORUMLAR

02 Mart 2008, 20.02
bak 4 kişilik oyunlarda tecrübelilerle oynamamameselesinden yerden göğe kadar haklısın adamlar yiyo resmen ya :D
02 Mart 2008, 20.30
bu konuların bir çoğu üyler tarafından bilinmiyor bunun sebebide aslında çok basit. nedir sebebi;biz toplum olarak okumayı seven bir toplum değiliz malesef.oysaki bu ve buna benzer bir çok konu site yöneticileri tarafından aydınlatılmış durumda lakin kim okuyacak o kadar uzun metinleri :)hala daha benim karizmam neden artmıyor diyenlerle karşılaşıyorum belki onlarca üyeye bu konuda bilgi verdim artık anlatmak yerine zac'ın yazılarını okuyun demeyi tercih ediyorum...daha pratik :)
02 Mart 2008, 20.35
ya bak zac bunu her gün anlatsan her gün yazsan hani derler ya nato kafa nato mermer misali anlatamazsın ben ce boşver anlatma artık  ne yapsan   anlamaz kimisi yada kimisinin işine gelmez eğlenelim artık yaaa burası eğlence yeri makara yeri şamata yeri EĞLENİN ARTIK BEEEEEE   bırakın puan manyaklığını ARTIK EĞLENELİMMMMMMMMM  ;)
02 Mart 2008, 20.58

 Kim ne derse desinn ynii sistemm harikaa bazıları braya oynmaya değill salonda otrmaya gliolarr.bide en çok şikayet edn onlarr. ilgenenler zaten açıklmalrınızı okuyooo her şey yetri kadar açık .tşkkler zac

 

02 Mart 2008, 21.37
 Sistem iyi ya da kötü artık tartışmanın anlamı yok olup btmiş. Ben başka birşey söylemk istiyorum. geçen gece göz göre göre adamın biri masada hile yaptı ve  ne yapıyorsun sen dediğimde ''sanane lan hasta'' dedi bana! Bir tane bile yönetici yoktu salonda zaten belli bir  saatten sonra kimseyi bulamıyoruz. Böyle insanları masadan atmak, muhattab olmamak istiyorsun ama atamıyorsun adam ısrarla hayır diyor ve atamadıgın için seninle alay ediyor. Bu nasıl bir mantık? küfür edenle de, asılanla da, hile yapıp enayi yerine koyanla da oynamak zorundayız çünkü (yüzsüzlük diz boyu) kendisi masadan çıkmak istemiyor!!!
02 Mart 2008, 21.48
sevgili zac.... işin okadr zorki. bazen yemin ediyorum haline çok üzülüyorum. adeta orta yerinden ikiye ayrılıyorsun  kurallarını anlatmak için...yaw boş ver.. anlayan anlasın. anlamayan zaten bu saatten sonra anlamaz. yahu arkadaşlar bırakın şu sayı manyaklığını. neticede hoşça vakit geçirmeye geliyoruz ... puan stresiyle oynadıgınız oyundan da bir şey anlamıyorsunuz.hepinizi seviyorum.....
02 Mart 2008, 21.55
slm zac benim nacizane bi fikrim var bence önemli ama siz ne düşünürsünüz bilmiyorum.oyunu renksiz ve göstergesiz oynadığımızda normal renkli ve göstergeli oyun kadar puan veriliyo oysa  renksiz ve göstergesiz oyun daha uzun sürüyo doğal olarak.mesela 101 oyunun yardımlı-yardımsız gibi puan farklı oluyo bu sistemi okey içinde uygulamanız daha şık olmazmıydı anlatmak istediğimi bilmiyorum anlatabildimmi.ilginize şimdiden teşekkür ederimm.liderim07
02 Mart 2008, 21.58
tsk bızı aydınlattıgın ıcın valla bılmıyoduım
02 Mart 2008, 22.03
Puan yapma hevesinde olanlar bu tüyoları daha önceden kendileri de çözmüşlerdir. Ama çözemeyenler de okurlarsa öğrenirler. Okuya okuya ben ezberledim artık. Ama ilgine teşekkürler zac.
02 Mart 2008, 22.12
Bunu bilmek oyunlardan kaçanları alt sınıra çekecek ,çoğu oyunda tamamlanmış olacaktır.Düşüp te geli geldiğimiz zaman  yapılan oylamada (şayet puanımız iyi ise) yerimize oturan arkadaşın yada bir başka arkadaşın kullandığı HAYIR oyu ile oyunumuza devam edemiyoruz. Böyle durumlarda yerimize oturan arkadaş , sistem tarafından oyundan atılsa eh değmeyin keyfimize derim.
02 Mart 2008, 22.20

selam, Belki ben sizler tarafindan sevilmeyen yada kaale alinmayan biriyim. Ama sitede gorduklerim tanik olduklarim hicte ic acici degil. Baska bir deyisle sitenin saygin uyelerinin nasil hile yaptiklarina tanik olunca insan ve onlar sizler tarafindan bir sekilde kayrilinca insanin zoruna gidiyor. sitenin saygin uyelerinin yani elitlerin bir kac nickle ayni anda ayni salonda hatta hatta ayni masada bulunmasi adama koyar degilmi? Biz bunlara tanik oluyoruz ama ne yazikki, saygilarimla

 

 

02 Mart 2008, 23.01

Selam Zac;

Oyunlarla ilgili bu yeni sistemi baştan beri destekliyorum,

gerçekten oyunların tamamlanması ve batan oyuncuların bile oyunun sonuna kadar oyunu bırakmayıp beraberinde birinide batırmak için uğraşıyorlar artık,

Benim nacizane bi önerim olacaktı;

- En iyi 30 sıralaması çok güzel bir uygulama ama bence en iyi 100 gibi bir sıralama yaparsanız daha güzel olurdu,

- Bir de genel bir sıralama yapsanız, oyuncular bu kadar kişi içinde kaçıncı olduklarını görse bence hiç fena olmazdı. Oyunun kaç  kere kazandığı, kaybettiği, yarım vb. yazıldığı yere genel sıralamada kaçıncı sırada olduğu yazılsa çok güzel olurdu,

Bu benim nacizane fikrimdi dikkate alırsanız çok sevinirim,

Yapmış olduğunuz yenilikler için sizleri kutluyorum.

Saygılarımla;

Özgür AKARSU

03 Mart 2008, 00.35
YesilBursalı   nasıl yani elit iki nickin oluncca sistem ıp numarası ayrımıyormu aynı masada aynı ıp oynayabiliyormu bunu anlamadım biz bunun mümkün olmadığını  biliyorduk değişiklikmi olmuş ?
03 Mart 2008, 00.45
bu yeni sistem çok gereksiz biz gamyunu eski sitemde tanıdık ve öyle sevdik bu çok saçma bi puan sistemi tabi bazıalarının işine geldiği için seviyo yoka kimse memnun değil bu sistemden madem bi değişiklik yapacaktın eskiye göre kırmız limitini 3000 yapsaydın yine çekişme olurdu bu sistem gerçekten hiç hoş değil benki eskiden 20 oyun oynardım şimdi 5 oyun bile zor oynuyorum sıkldım bu sistemden
03 Mart 2008, 00.51
Oyundan düşen oyuncunun tekrar aynı salonda başlayabilmesi hayli zor oluyor.çünkü salon doluyor ve boşalıncaya kadar bekliyor.Tabi bu arada oyunda bitiyor.Düşen oyuncular sadece yerlerine oturabilmek için dolu salonlara da girebilirse, sanırım daha güzel olacak.Saygılarımla...                                
03 Mart 2008, 01.20
bir üstteki yoruma katılıyorum..saygılarımla........
03 Mart 2008, 02.23
Tamam iyi hos puan sistemi, ben sitede yeniyim ve cok begendim sonucta iyi olan sansli olan hangi sistem olursa olsun kazanir ve puani alir. Fakat düstükten sonra oyuna tekrar devam edebilme hakkinin tanindigini yazmissiniz salon doluysa isterseniz 100 defa devamedebilme hakki taniyin ayni salona girene kadar 10 oyun  oynanmis oluyo en az ve kuruyla yas bi arada yaniyo. Bence sadece baglantilarinin koptugu oyuncularida göz önunde bulundurup buna bi care bulmaniz sart. Hem puanimiz gidiyo, hem dustugumuz oyunun sayisi artiyo. O kadar zaman harciyoruz oynuyoruz bi kac el kala dusunce vaktimiz bosa gidiyo tabi puanimizda vakit nakittir bence buna deger vermelisiniz. En azindan dusen oyuncu salon dolu olsabile ayni salona girebilmeli. Okudugum kadariyla sitede oyunun daha eglenceli hale gelmesi icin bi cok yenilik yapmissiniz bu yeniligide yaparsaniz sevinen bi cok oyuncunun olacagindan emin olabilirsiniz...
03 Mart 2008, 02.31
gamyunçalışanlarına candan teşekkürler, bu emeklerinden ötürü. yeni sistem /eski sistem önemli değil aslında, önemli olan;samimi davranışlar ve oyunları zevk alabilmek düşüncesiyle oynamalıyız, çok aşırı hırs veya kurnazlıklar oyunun kalitesini de etkiliyor. mutluluk ve zevk alabilinecek oyunlar dileklerimle.
03 Mart 2008, 03.01
sene 2002 den 2006 kadar sanirim o zamanlar  gamyunda  sadece   okey.batak.tavla.bilardo.sonradan da bric  geldi.okey  her zamanki  gibiydi  ama benim anlamadigin   batak oyuncularina ne oldugu her salon  full cekiyordu king  öyle tabii. simdi bu iki güzide oyun salonlari iflas edecek isyerleri gibi sinek avliyorlar .acab  zac  bu konuda  ne düsünüyor.tekrar  o canliligi  getirmeyi düsünmüyormu .bu iki salon a girdiginizde oyuncu bekleme zorundasiniz .biri  101 de bikacakta  veya  baska bir oyundan bir degisiklik olsun diye  batak oynamaya gelecek  sözüm  size  yöneticiler  bu insanlari neden kacirdiniz bu oyun lardan. düsünün bir ( ama  siz bilirsiniz tabii   okeyde ve 101 deki oyuncular  yeter  diyorsaniz tabii)
03 Mart 2008, 07.52

KURALLAR ÇOK GÜZEL.BİR DE OYUNCULAR BLOGLARI OKUSALAR  ÇOOK İYİ OLACAK.OYUN İÇİNDE KURALLARI OKUMADADIĞINI SÖYLÜYOR VE HALA OYUNU NEDEN BIRAKMIYORSUN DİYE TAFRA YAPIYOR.HER SEFERİNDE OYUNU BIRAKMANIN BİR KİŞİ TERCİHİ OLDUĞUNU SÖYLEMEKTEN DİLİMDE TÜY BİTTİ.MALESEF TOPLUM OLARAK HİÇ OKUMADIĞIMIZ BURDA DA ORTADA.HER ŞEY İÇİN TEŞEKKÜRLER.ELLERİNİZE SAĞLIK.SİZLER HER ŞEYİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ .UMARIM OYUNCULARIN BLOGLARIN OKUMALARINI SAĞLAYACAK BİR ŞEY DE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ.SAYGILARIMLA.

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın