gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Aşk-ı Gamyun

24 Mart 2012, 20.55
A- A+

Kasvetli yazılardan uzak bir yazı yazma ümidiyle başlıyorum.Keyifliyim oldukça.Bazı konularda sona yaklaştım ve bu da mutlu ediyor beni..

Bir çok insanla tanıştım,sohbet ettim,derttaş oldum,en mahrem konularını sıkılmadan dinledim.Yorumlar yaptım istedikleri şekilde.İstedikleri gibi konuştukça daha çok anlattılar. Anlattıkça rahatladılar..Çünkü hayatta olumsuzluklarla karşılaşmışlardı hep,anlatamıyorlardı kimseye.Burası onlar için kurtuluş gibiydi.Hiç tanımadıkları,görmedikleri birine rahatça her şeylerini döküyorlardı..Hepsi ayrı dünya,ayrı hikayeye sahip gözükse de ortak yanları çoktu aslında..Başarısızlardı en başta.Hayat onlara istedikleri yaşamı sunmamıştı.Sunması için çaba harcamıyorlardı artık.Bulamadıklarını burada arıyorlardı..

Aşık oluyorlar, ağlıyorlar, sıkılıyorlar, gece yatarken burada olanları düşünüyorlar, gündelik hayatta yapmak zorunda oldukları işleri ivedi şekilde halledip hemen buraya koşuyorlar ve daha bir sürü şey…Gerçek dediğimiz hayat sanaldı onlar için…Hepsinden bi’ şeyler öğrendim doğrusunu söylemek gerekirse.

Hangi hayat sanal hangisi gerçek diye sorar oldum. Çünkü burası bir sosyolog için muazzam bir saha.

Son günlerde her yerde sanal ile gerçek konusu tartışılıyor.Farkı yok aslında.Bu insanların gerçeği burası artık.Buna öyle ‘artık gerçeğe dön bırak şu sanal alemi’ gibi laflar etmekle çözüm bulunmaz..Ok yaydan çıktı.Hayat buraya getirdi bu insanları…

Şimdi ise bu insanların hepsini uzaktan izliyorum…Bayadır yoktum fakat aynı hayatlar aynı şekilde devam ediyor…

‘Aşk’larımın hepsine teşekkür ediyorum, bu tez çok yararlı olacak sosyal medya alanında…

Bir gülücüğü hak ettiniz :)

YORUMLAR

25 Mart 2012, 04.17

o Teziniz yararlı olmaz artık ok yaydan cıktı dediniz ya o söz işte şu an sizin için bile geçerli coktan beri yoksunuz geri geldiniz izliyosunuz acaba bu izlemek mi özlem duyduğunuz aleme sizin iiçin geri dönüş mü?

Bİr başkasıda Aşklarınıza burada değil var oldukları zamanda teşekkür edin başka bi blog yazarak.Hatadan kastınız sadece sanal alemle ilgili mi yoksa Aşk'larınızla mı ilgili

Biraz daha bunları açarak yazınızı bitirseydiniz güzel anlamlar cıkardı.

Birde bu nikiniz original ise size anlatılan sizde kalsın en azından burada paylaşmayın (kapiş)

kendimce sanal ile gerçek karışmaz işimi zbelli gücümüz karıştıran varsada terapistler var konu ile ilgili yardım alınabilir.Ama inanın kimsede o kadar aşırı değildir Aşk-ı gamyun yada Aşk-ı inernet (bunuda ben buldum şimdi)

saygılarımla  mykan

25 Mart 2012, 06.18

boş bir gülümseme ve boş bir yazı.

iki kere gülücüğü hak ettin  :) :)

25 Mart 2012, 09.32
şuna açıkca hepinizi kullandım aslında dertleriniz benim umrumda bile diildi amacım farklıydı ve bunuda başardım desene sen... nick in den de belli gerçi de.. biraz ayıp ettiini düşünüyorum..
25 Mart 2012, 10.00
Düşüncelerinde katılsam da,sürekli "bu insanların" deyip durmuşsun.Kendini biraz üstün görüyorsun sanırım.Ya da farklı alemlere aktığımız için oluyor.
Sürekli "bu insanlar" arasında olmana rağmen,eziklermiş gibi bakmışsın.Ayrıca başarısız ve övgüye aç insanlar kendilerini övmeye yeltenir.




25 Mart 2012, 10.59

       Evet gerçekten dediğiniz gibi keyifli bir yazı olmuş zira okurken bir çok yerde tebesssüm ettim.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,yukarıda yazdığınız gözlemleri yapmak için SOSYOLOG olmak gerekmez.Sadece bu gözlemleri yapmak için bu kadar insanın derdini dinleyip oyunlar oynadıysanız ve hatta AŞK'lar yaşadıysanız geçirdiğiniz zamana yazık olmuş bence,bu zaman zarfında daha bilimsel çalışmalar yapıp insanlığa daha faydalı olabilirdiniz.''Gerçek dediğimiz hayat sanaldı onlar için'',''Hayat buraya getirdi bu insanları'',''Bu insanların gerçeği burası artık'',''Şimdi bu insanlarun hepsini uzaktan izliyorum'',''Bayadır yoktum fakat aynı hayatlar aynı şekilde devam ediyor'' gibi klişe lafları da karşınıza bir AYNA koyarak yazdığınız kanaatindeyim ''o'',''bu'',''şu'' aslında sizsiniz,en azından benim yazıdan çıkardığım sonuç bu.Çünkü gerçekten bilimsel bir çalışma yapan kişi sonuçları bu kadar basit ve klişe cümlelerle ortaya koymaz.Sanırım siz ağır bir darbe yiyip,kırgınlık yaşamışsınız bunun sonucunda da güçlü görünmek adına bu senaryoyu kurgulamışsınız.Bu da benim sosyolog değil de basit bir üye gözüyle yorumumdur.

       ''Aşk'larımın hepsine teşekkür ediyorum,bu tez çok yararlı olacak sosyal medya alanında'' sözünüz bana Sevgili Sezen Aksu'nun güzel bir şarkısını anımsattı.HER AYRILIK BİR VURGUN DEĞMEYİN YAŞLARIMA,BENDEN SELAM SÖYLEYİN BÜTÜN AŞK'LARIMA:)...Yazınız dolayısıyla kocaman bir gülücüğü hak ettiniz:).Teşekkürler ve Sevgiler...

25 Mart 2012, 11.11
Sanal da tanisdigin arkadaslarin hepsi sahte degildir. Sanal deyip kötülememek lazim. bi alismisiniz sanalda herseyin sahte denilmesine. 2 yildir tanidigim arkadaslarim var burda. Benim icin onlarin yeri sanal degildir - gercek hayatimdan yer aldilar. Kizlarima bazen bisey anlatdigim zaman - ... dayin - ... teyzen söyle dedi derim :))

Disardan yeni biriyle tanisdigin zaman o kisi iyimi kötümü - yalan söylermi söylemezmi - seni kullaniyormu - dürüstmü ... hemen anlasilirmi sanki. Anlasilmaz iste.

Sanal in bi kere adi cikmis.
Herkese güzel arkadasliklar diliyorum (sanal - gercek farketmez). Yalan olmadiktan sonra - saygi - sevgi olduktan sonra ister arkadasim uzaydan gelsin :)))
25 Mart 2012, 12.10
   En mahrem konularını size anlatmış olan o kişiler adına üzüldüm doğrusu.Demek bir sosyolog tezine mevzu olmuşlar.Bir bilim insanı edasıyla ince ince küçük görmeler sezdim yazınızda.Bir de tutmuş "AŞK"larınıza teşekkür etmişsiniz.Aşağılayarak üstelik....Gerçekten sizinle birşeyler paylaşmış insanları düşündükçe yazık dedim.Çok yazık.Sanal aşklara zerrece inanmıyor olsam da,bu duyguları yaşayan insanların var olduğunu bildiğimden ve onlara  duyduğum saygıdan bu konular üzerinde yorum yapmam.Kaç bin kişiyle duygusal paylaşımınız oldu ki bu genellemeye vardınız?Şayet o kadar çok arkdaşlığınız oldu ise siz de bir inceleme konususunuz.Demek gamyun blog bir sosyologla tanışma şerefine erdi.Ne mutlu bizlere.Peh peh pehhh.Üstelik de sosyoloğumuzun niki "incitici".Ben ki konusunu,dilini onaylamadığım bloglara dahi saygı duyar ve sabrederim.Yorumlarımı,yazılarımı okuyanlar nasıl bir dil kullandığımı bilirler fakat ilk kez bir blog  bana bu derece itici geldi......
25 Mart 2012, 14.31
bütün bu yazdıkların burada gördüğün tanıştığın insanların başından geçenlermi yani. sen bu insanların arasında yoksun öylemi. hadi diyelimki yoksun onların istediği gibi konuşup onların en mahrem sırlarına kadar inmişsin. bu çok mu insancıl sence. kusura bakma ama sen kendini ne sanıyorsun. bilim adamı sıfatıyla bula bula buradaki insanların aşklarını incelemekmi kaldı. toplum için çok faydalı bir iş yapmış oldun demi. eh artık nobel ödülünede layık görülürsün. sana kocaman bir yazıkkkk
25 Mart 2012, 14.46
   ''  Aşk-ı şahanelerim'' yapsaydınız başlığı, burdaki insanlar  o kadar mı aciz de kimselere diyemediklerini sizinle paylaşmışlar, güzün ablasınızda haberimiz mi yoktu yoksa? Sosyologsunuz da burda tez mi hazırladınız? Sona yaklaştığınız mutluluk, insanların mahremiyetlerini kullanarak, ''incitici'' kimlğinizle egolarınızı tatmin etmek mi? Bi konuda tebrik etmek lazım; kendinizi çok iyi ifade etmişsiniz, anlamayan kalmamıştır..
25 Mart 2012, 16.09
   Ben  sadece  TRAPER in  yazısına  yorum  yapayım mı.......HARİKAAAAA.....:))  SEZENİN  ŞARKISIDA  BU  YAZIYA  CUK   OTURMUŞ.   :))
25 Mart 2012, 16.18
Burayı ve insanları işiniz için kullanmışsınız anladık da peki bunu niye buraya itiraf eder gibi yazdınız , gelecek tepkileri ölçüp onuda mı kullanacaksınız saçma teziniz de  :S
25 Mart 2012, 16.49

 

Bu yazıda gülümseme gerektiren hiçbir durum yok, aksine kişilerin duygularıyla oynayan, kendine malzeme yapan, onları kullanan, bir şahsiyetin satırlarına duyduğum öfke var.

Bence nikiniz tam sizi yansıtıyor.

25 Mart 2012, 17.02
ben de aynı sizin gibi bakıyorum,  gözlüyorum davranışlarını not ediyorum sonra gözlerimi kibirli kibirli kısıp gülümsüyorum. dahası;bir çoğu aynını yapıyor bana, size, herkese...
Hiç belgeselcileri gözlemlediğiniz oldu mu?
İnsanları sakız çiğneyenler ve çiğnemeyenler diye gruplamadığım zamanlarda ,yaşayanlar ve izleyenler diye iki gruba ayırırım , göreceli olarak ikisi de eğlencelidir. İzleyici grup tehlikelidir güvenmem pek. yaşayanlar daha samimi gelir. Bir de izlerken yaşayanlar vardır en çok eğlenen gruptur kanımca ben sakız çiğnerken izleyip yaşamaya çalışan gruptanım gibi geliyor  gerçekten zor, bazen sakızı yutabiliyorum.

herneyse ne diyorduk? gerçek ve sahtelik arasındaki farklar: bir ben vardır bir de diğerleri bana benzeyenler gerçektir benzemeyenler sahte.ya da bana öyle geliyor. En gerçek "ben"im çünkü.
sanal -gerçek konusunda konuşmam pek, beyin dalgalarıyla iletiştiğimiz günler gelene dek uygulanan bir yöntemdir sahte değildir.0-1 leri mektuptan  daha sanal yapan nedir? Alışkanlık? Bu ortamda  insanların en gerçek hallerini görebiliyorum bazen, olamadıklarını olan, söyleyemediklerini söyleyen insanlar görüyorum.Onları tutan bağları da görüyorum. Bu hoşuma gidiyor.

Bir düşünün bakalım o anlatanlar ücretsiz terapi yöntemini kullanıp, içini boşaltıp, rahatlarken siz ne kazandınız?
25 Mart 2012, 17.10



sanalda sana derdini anlatan insanlar senin gibi reel bir insanın değerli zamanını sanal gibi basit bir ortamda boşa harcamış olmalı.. yazık ama.
oysa; sen "uzayda hayat var mı?" sorusuna cevap arayansın, bilimsel araştırmalara katkı sağlayıp,"yüzyılın insanı" gibi bi adamı bile gölgede bırakacaktın. insanlığın tarihine yeni buluşlar katacaktın, nasıl oldu da o değerli zamanını çaldılar senden, insanlığın büyük ayıbı cık cık.



25 Mart 2012, 17.51

...İyi ki, sizin gibi biri ile tanışıp dertleşmemişim. Sanal da olsa insan olabilmeyi başarmış, kişiler için burası gerçek hayattan farksızdır...

...Sen dost olarak görünüp bir çok insanın, zorluklarını dinleyip şimdi alaycı tavırla bunları yazabiliyosan..Bence hiç bişey elde edememişsin...Sanal da bilee:):): Sen AYNA ya bir bak  kendine gül...ve ACI........Yazık geçirdiğin ömre...

25 Mart 2012, 18.46
sosyolog olduğunuzu yazmışsınız.bence önce kendinize inerek kendi tezinizi hazırlayın.niciniz ruh halinizi yansıtıyorsa vay yazık derim.....
25 Mart 2012, 19.48
Blogunuzu okuduğumda ilk aklıma gelen ; Ogün  Şanlısoy'un - Gitme Dönmezsin şarkı sözleri geldi aklıma ((: hangisi doğru hangisiydi yalan
karıştı herşey başlasak en başından
neydik ne olduk uyuştum artık kalk toparlan

hangisi gerçek hangisiydi sanal
alıştın artık başlamak yok başından
kimdin kim oldun unuttum artık kalk toparlan

hayatta en doğru gönlümden geçen
denemek istersen başla bi yerden
kanatlandı ruhum hep uçmak ister
konmayı öğrenmezsen düşmek var elbet
aklım hep sende

DUR
gitme dönmezsin
bunu nasıl görmezsin
kaybettiğin bir can var
terkettiğin insanlar
25 Mart 2012, 20.01
İKİ YIL ÖNCE BEN TAKILIRDIM GAMYUNLA İLK TANIŞTIĞIMDA BURAYLA İLGİLİ BİR TEZ HAZIRLIYCAM DİYE AMA BİREYLERİ TANIDIKÇA DİNLEDİKÇE SEVDİĞİM ARKADAŞLARIM OLDUKÇA ONLARI İNCİTME DÜŞÜNCESİYLE İRKİLDİM VE ESPRİLERDE KALDI.BİR BAŞKA ARKADAŞIM İŞİN EKONOMİK BOYUTU VE İŞLETMESİYLE İLGİLİ TEZ HAZIRLIYORDU VE HAZIRLADI.TEZİNİ OLUŞTURABİLECEĞİN O KADAR ÇOK OLGU VAR Kİ,SANIRIM ONLARI ARAŞTIRMAK ZOR GELDİ:))ÇÜNKÜ O OLGULAR İNSANLIK TARİHİNİN GERÇEKLERİ,İNANÇLAR,GÖÇLER,MEDYA,HUKUK,İŞÇİ HAREKETLERİ,YÖNETİM,SİYASET BİLİMİ...V.S GAMYUNU TEZ YAPTIN DA KİME NE FAYDASI OLDU:))BURAYI TEZ KONUSU YAPMAK LA İNSANLIK TARİHİ İÇİN BÜYÜK ADIM ATTIN VE İNSANLIĞA ÇOK FAYDAN OLUCAK:))İNCİTİCİ NİCKİNİ ALMAN  BİLE BENCE TEZ KONUSU OLMAN İÇİN YETERLİ:))
25 Mart 2012, 20.29
incitici...dett ya det:) bu dejenere olmuş iki kelimeyi yazmak istemedim ama tezine benide alırsın belki...o yüzden sana argoda ki o müthiş iki kelimeyi yan yana getirip demedim..sadece dett ya det...
25 Mart 2012, 21.56
hepsi boş duygu sömürüsü ve alaycı bir tavırdan başka birşey değil
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın