gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gürültü

23 Ağustos 2013, 12.41
A- A+

Sabahın sekizi falan, henüz uykudayım. Bir gümbürtü ile ev sarsıldı ki sormayın. Aklımda  17 Ağustos, deli gibi yataktan fırladım, balkona koştum. Kapıda kepçe, vinç ve adını bilmediğim bir kaç iş makinası, iki katlı, çatısız evimin üstüne beton direkleri  vinçle , kimbilir kaç metreden koyvermişler. Ne yapıyorsunuz siz? diye öfkeyle bağırdım, pis pis sırıtan işçi ya da kalfa gibi birisi, yan tarafa yapılmakta olan binayı gösterip, sıvası için iskele demirlerini getirdik diyor. Sanki benim evin sıvasını yapacak, aferin ,ne güzel bıraktın diyeceğimi bekliyor gibi de bakıyor. Baştan izin almadınız, hiç olmazsa bu sabah kapıyı çalıp, demirleri koyuyoruz gürültü olur kusura bakmayın falan der insan. Bu yaptığınız çok ayıp, dedim. İçeri girdim ama günlerce ne korkum ne sinirim geçmedi.                 

Arka bahçemin bitişik olduğu balkonlu eve, yeni taşınan kiracı, üç beş ay sonra minik bir köpek getirdi, fayans kaplı 4mkarelik balkona koydu, önüne yarım kiloluk plastik yoğurt kâsesi ile su koydu, bir poşete de ekmek koydu, gitti. Köpek yavrusu iki dakikada suyu bitirdi, kâseyi de paraladı. Poşetle falan su atmayı denedim başaramadım. Gündüz evde yoklar, bütün gün yavrucak ağlıyor, bakan yok. Günlerce o köpecik ağladı. Gündüz evde hiç kimse yok, o yüzden bilmiyorlardır diye söyleyim dedim . Epey bekledim, derken gece geldiler, seslendim . Komşu, bu yavru gündüzleri çok ağlıyor, bir şeyi eksik veya hasta.Hani sana söylüyorum kızım sen anla gelinim misali . Bir veterinere baktırsanız dedim. Aman sen misin diyen, şikayet ettiğimi sanıp, bir yığın laf etti. Sonrada köpek sevgisi yok sen de!! dedi bana .Bu arada lütfen dikkat edin ben siz ,o sen diyor:) Ben ki  köpeğimiz yaşlılıktan ölünce, hatıralarına dayanamayıp 3-4- yıl yazlığımıza gidemedim.(BAŞKA NEDENLERDE VARDI:))) Resimlerini çerçeveletip duvarlarıma, çocuklarımın resimleriyle birlikte astım. Bana köpek sevgin yok dedi...                   

Birinci derece deprem bölgesi olan ilimizin , sahil kesiminde ,zemin kum olduğu için iki kattan fazla izin yoktu. Son yıllarda ne olduysa, zeminimiz birden  kayalaştı, sağlamlaştı, İKİ kat izni dört -beş oldu . Mahalle şantiye gibi, evini müteahhite veren verene. İnşaat gürültüsünden, her türlü yüksek sese karşı duyarlı olmaya başladım.Seviyeli sese, müziğe itirazım yok. Mesela karşımızda meteoroloji bahçesinde bir düğün yapıldı. apılan müzik canlı ,şarkıcının  sesi  süper ,kemanlı falan tam teşkilatlı orkestra vardı.. Bitmese dedirten güzel müzik ziyafeti çektiler mahalleye,kimse de rahatsız olmadı.                   

Yine ilimizin Fevzi Paşa Mahallesi müziği ve eğlenceleri ile meşhurdur. Onlara ne oldu bilmem son zamanlarda ,her sokak düğününde onlar, müziğe asla benzemeyen davulla yaptıkları ritüel gibi bir şey. Bir kaç sokak uzakta bile o davula vuruyorlar sa balkonda oturmanın imkanı yok. Evlerde televizyon falan bile izlenmiyor. Böyle bir gürültüyü polise ihbar edeyim,vatandaşlık görevim, yapayım dedim. Polisin cevabı ,biz karışamıyoruz, çevre müdürlüğü falan bir yığın laf etti.                   

Daha yazacak o kadar çok örneğim var ki. Ya bu kadın haklı, yada kadın delirmiş diyebilirsiniz. Ama ben sadece şunu merak ediyorum. Cebinde ipek mendil taşıyan, davetlere frakla katılan, klasik batı müziğini de Vardar Ovası türküsü kadar dinleyen, seven Atatürk'ün, döpiyesli, şapkalı ,vals yapan kızlarının torunları ,ne zaman bu  böyle olduk. 

 

YORUMLAR

23 Ağustos 2013, 14.00
Ben sizi yerim yerimmmm :D Uzun zamandır bu kadar samimi duygularla yazılmış blog okumamıştım. Okurken bir yandan da saçınızı başınızı okşuyordum:))İlk paragrafa çok ama çok güldüm. Düşünsenize işçilerden biri sabahın köründe gelip kapınızı çalıyor ve --kusura bakmayın abla biraz gürültü yapıcaz..diyor:) Ve sizin gibi tüm mahallenin kapısını çalıp aynı şeyleri söylüyor..Güzel ve komik bir hayal:))Bir an öyle bir şey olduğunu hayal ettim ve "yok artık" dedim:) Böyle bir şeyi beklememeniz ruh sağlığınız açısından yararınıza bence..Gelişmişliğin böylesi bizi bozar çünkü;)
Vallahi  bence gürültü gürültüdür. Ama ne zaman gürültüdür? Kafam dolu olduğu zaman gürültüdür:)  
23 Ağustos 2013, 14.41

Ahhhh perperika ahhhhhhh...Hem de ne ahhhhhh......8 saat laboratuvarda cihazların gürültüsüyle boğuş sonra da git eve mahalledeki eğlence mekanlarından gelen  müzik sesiyle sakin sakin yaşamaya çalış. Kim saçlarını yolmasın da ben yolayım...Ayni dertten muzdaribiz anlayacağın ve polisin ayni tavrına maruz kalmış durumdayız. Ben galiba bu duruma çok daha fazla dayanamıyacam. Ya gidip onları öldürecem ya da kendimi.))))))

 

SEVGİYLE KAL,,,,,,,,

23 Ağustos 2013, 15.45
 Habersiz,sabahın köründe,bana ait olmayan inşaatın, 3-4- ton iskele demiri ,yüksekten  EVİMİN tepesine,korkucu bir gürültüyle   bırakılıverdi ,çok korktum  dedim.Hiç olmazsa bana haber verilebilirdi dedim.Tüm mahallenin kapısını çalıp haber verilsin demedim.İyi anlatamamışım .
23 Ağustos 2013, 17.40
Yok yok, gayet net ve hoş anlatmışsınız.
"Ya bu -gürültülü- deveyi güdeceğiz ya da bu diyarlardan gideceğiiz." sakin, sessiz yerlere, dağ başlarına falan.
Gürültü, kalabalık yerlerin fonu. Daha fenasına hazırlıklı olmaya çalışalım şimdiden, malum, yakında seçimler var ve bunca yıldır es geçilen alt-üst yapı çalışmaları hızlanacak, yepyeni ihalelerle en fazla bir dahaki seçimlere kadar dayanacak işler yapılmaya başlanacak harıl harıl ve tabii ki biz yollarda yürüyemez hallere düştüğümüzde birilerinin cebi yeniden dolacak.

Ne yazık ki insanların birbirine tahammülleri de saygısı da neredeyse bitti. Bu gürültüden de beter...
Ben, polise yaptığım şikayetle bir sokak düğününün - Angaranın bağları ritmini sürekli yineleyen meşhur Angara oyun havalarından oluşan- müziğinin sesini kıstırtmıştım.
Polisin keyfine kalmış demek ki bu durum da...:)
Teşekkürler.
23 Ağustos 2013, 21.43
Zevkle okudum...yazacak çok şeylerinizin olması dileğiyle...
23 Ağustos 2013, 23.59
Kendi düşüncelerimi okur gibi oldum, bu gibi benzer durumlarla karşılaştığımda karşımdakine durumu izah etmeye çalışıyorum, karşımdaki yanlış anlıyor ve hemen kendini savunmaya geçiyor, birde suçlu ben oluyorum. :)
24 Ağustos 2013, 10.04
                Sanki bizim mahallenin ,yeni yeni gelişen inşaat sektörünün yarattığı yeni yetme müteahhitler ve onların yaptığı sefer tası katlı evlere taşınan yeni insanları ve  bu insanlarsan neredeyse yüzde dok sanının ,nezaketten ,görgüden habersiz  olan insanlarını anlatıyorsunuz sandım bir an.                               Bende, gitgide çoğalan hem zengin ama  çok görgüsüz bir güruhun ,fütursuz davranışlarından,tedirgin oluyorum.Öyle bir duruma geliyoruz ki nezaket ve görgü sahiplerine uzaylı muamelesi  yapılacağı günler sanki çok yakınımızda.Param var gücüm var ben her şeyi yaparım diyen görgüsüzlerden bende çok bunaldım.                  
              
24 Ağustos 2013, 13.13
şu gürültü insanı uykusundan ediyorda nefret ediyorum gürültüden,güzel bir blog kardes başarılı
24 Ağustos 2013, 17.05
çok etkilendim tebrik eder yazılarının devamını dilerim..
26 Ağustos 2013, 13.10
Güzel olmuş.Beğenerek okudum. Fakat gürültünün tanımı değişti . O yüzden  polis te karışmaz ,çevre müdürlüğüde.Siz etrafta tencere tava çalanlar var diye şikayette bulunmayı deneyin .Bakın ozaman nasıl ilgilenirler.Mecbuuuur.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın