gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bebeğin Rüyası

03 Ekim 2013, 02.01
A- A+
Çocuğu olan herkes, bebeğinin  henüz bir kaç haftalıkken bile uykusunda ,rüya görüp kimi zaman  dudak büküp ağladığını, kimi zaman da güldüğünü   izlemiştir.Hatta ben bir kaç kez uykusunda,ağlayan bebeğime kıyamayınca,uyandırdığımı bile hatırlıyorum.


 Rüyalarımız, bilimsel olarak  beynimizin ,yaşanmışlıklarımızı veya kurguladığımız korkularımızı ,beklentilerimizi bize hayalen yaşatması  olarak izah ediliyor .ŞİMDİ; Bu açıklamaya göre,yeni doğan bir bebeğin,ilk haftalarında ne gibi yaşanmışlığı olabilir,ne gibi hayali olabilir ,ne gibi korkusu, beklentisi olabilir de, bunları rüyasında görüp, ağlar güler,değil mi?



 Doğduğundan beri ,dünyaya ait hiç bir tanışıklığı olmayan bebeğin   ,önceki yaşantısından ,beynine kaydolmuş bilgileri,  rüyasında gördüğüne inanıyorum.Bebek konuşmaya başlayıncaya kadar ,yani yaklaşık 12 ay içinde de beyinde eskiye ait ne varsa silinip,yerine yeni bilgiler,yani yeni aileyle ilgili  öğretiler yer alıyor olabilir.

 

Lafı döndürüp,dolaştırmadan yekten söyleyivereyim,enkarne olayına kafamı takmış durumdayım.Bu konuda yerli yabancı birçok kitabı eleştirel bir gözle ,ön yargısız okudum.Hala çok emin olmamakla birlikte, tek ruhla dünyaya 7-8- defa değişik bedenlerle gelip,çeşitli hayatları deneyleyip,ruhsal olgunluğa erişince de ,cennetlik oluyoruz gibi düşünüyorum.

Enkarneye inanmayı dinden çıkmak olarak yorumlayanlar  bence yanılıyorlar. Enkarnasyon inancıyla,insan ALLAHın adaletine daha çok inanıp,bir an önce düzgün insan olarak ,en üst boyutlara ,ALLAH katına nail olmayı arzu  eder, diye düşünüyorum.    


Ya da ben ,yaşlandıkça,gözüm toprağa  baktıkça ,  yakalayamadığım beklentilerim için, reenkarnasyon kılıfı hazırlayıp kendimi avutuyorum. (coupable )

YORUMLAR

03 Ekim 2013, 08.33
Savunduğunuz şey ahiret inancına ters. Defalarca bedene girip yeniden doğma, en doğru bedeni seçip orada kemale erme vs
Size acizane  tavsiyem meal okuyun. Orada sorularınızın hepsine cevap  bulacaksınız. Eğer kurana inanıyorsanız enkarne  olayına  bakışınız değişecektir. sevgiler
03 Ekim 2013, 09.30

Müminun 99-100 ayet-i Kerime de insanların öldükten sonra ,yarım işlerini tamamlayıp iyi işler yapmak için dünyaya geri dönmek üzere Allah'a yalvaracaklarını ama bunun kabul görmeyeceği ve yeniden diriliş gününe kadar berzah da bekletileceklerinden bahseder. Sadece bu ayet bile reenkarnasyonun dinimizde ret edildiğinin açıkça ifadesidir. Kuran'ın bir ayetini inkar eden İslamı inkar etmiş sayılacağı için öncelikle araştırmalarınızı daha sağlam yapmanızı ve öncelikle Ash arkadaşın dediği gibi meal okumanızı tavsiye ederim.


Bununla birlikte reenkarnasyon olayı çok garip ve araştırılması gereken bir husustur. En azından insanların kafasını bulandırmamak adına, reenkarnasyon örneği olarak sunulan ve benim yaşadığım yöre olan Hatay'da bir çok örneği olan kişilerin, bunları nasıl yaşadıklarının anlatılması ve açıklanması gerekir. 4-5 yaşındaki çocuk ingilizce konuşup, hiç görmediği kişiler hakkında sırlar vermektedir. Reenkarnasyon konusunu tamamen ret ediyorum ama örnek olarak sunulan durumlarında bilimsel açıklamasının yapılmasını istiyorum. Ama maalesef hep üzeri örtülen konulardandır.
03 Ekim 2013, 10.05
Son  cümlemde, kendime bakışımdaki imayı anlamayıp, kimi meal oku demiş, kimi Kur'an'a inanıyorsan demiş. Beni hiç mi hiç tanımadıkları halde ,sadece bir yazıma bakarak (yargılamayla ilgili yasaklayıcı hiç bir hadisi okumadıkları belli olan)bu cennetlik!! kardeşlerimin, neredeyse beni dinsiz imansız saymalarına karşı hiç bir şey demeyip sadece gülümsüyorum...   

Yine de teşekkür ederim,sağolun,varolun...  
03 Ekim 2013, 11.24
''Enkarneye inanmayı dinden çıkmak olarak yorumlayanlar  bence yanılıyorlar.''  Pardon ama bu cümle size ait değil mi? Seni tanımaya ne hacet var, reenkarnasyon olayına inanmak Kur'an ayetini inkara girer buda islama göre dinin reddidir. yok son cümlesindeki imaya bakmamışız da bilmem neymiş de, önce ne dediğini ne yazdığını oku sonra ahkam kes. Bırak okuduğunu anlamayı , ne yazdığının farkında değilsin sen.  Kimseye de cennetlik olduğumu da ima etmedim, etmem de. Sadece sana reenkarnasyon ile ilgili dinimizin temeli olan Kur'an dan bir ayet sundum. Ama ne yazdığının farkında olmayan senden okuduğunu anlamayı beklemekle ben büyük hata etmişim. 
03 Ekim 2013, 11.42
Allah'la kul arasına girmekten vazgeçin lütfen.Kimin ne olduğunu ALLAH  BİLİR.agresif siz,ilk yorumunuzda iki paragrafınız birbiriyle çelişirken,kalkmış bana ahkam kesiyorsunuz.Bana öğüdünüzü kendinize uyarlayın .Ben kendi düşüncemi veya hayalimi yazdım,beğenmeme hakkınız var ,ama bu sizin dinen benden iyi kul  olduğunuzu vurgulamanıza  gerektirmez.İnsanların fikirlerine saygı duymayı,duyamıyorsanız hiç olmazsa  sakin olmayı öğrenmek demokrasinin olmazsa olmaz ilk kuralıdır.
03 Ekim 2013, 12.41
Bende bu konuya ilgi duyuyorum fakat inandığımı gerçekten söyleyemem.
Bebekler doğdukları andan itibaren sadece bir hafta geçmiş olsa bile bilinç altlarına çok şey depolarlar.Bir çok şeyin farkında olurlar.Bir insanın gelecekte ki yaşamını ve inançlarını ise yedi yaşına kadar bilinç altında topladıkları belirlermiş öyle derler.
Kendi kendine yaşayamayacağını yaşamak için birilerinin ona bakması gerektiğinin bilincinde oldukları için korkular duyup rüya görmeleri ve ağlamaları mümkündür diye düşünüyorum.
Acıkma üşüme altını ıslatma gibi durumların farkındaysa bunları birilerinin karşıladığının da farkındadır.Hatta belki bazı şeyler onlar doğmadan önce bilinçaltlarına kodlanmıştır.
Belki de doğum sırasında ki yaşadıklarını rüyalarında görüyorlardır.Anne karnında iken ya da doğduğunda aldığı sevgiyi de hisseder bebek.O kadar da dünyadan ve insandan kopuk değillerdir.Dolayısıyla rüya görmeleri rüyalar sırasında gülmeleri mutlu olmaları veya ağlamaları normaldir bana göre.
03 Ekim 2013, 17.02
bazen açıklanamayan doğa üstü şeyler var,buna bende inanıyorum.Arkadaşlar hepimiz elhamdüllillah Müslümanız,bloğu yazan arkadaşa dini vaaz vermenize gerek yok.Herkesin sonuçta bir Allah inanıcı var.Perperike hanım sadece ilginç bir konuyu dile getirmiş. Lütfen kendinizi her konuda proffesör sanmayın. Perperike hanıma bundan sonraki yazılarında başarılar diler kendisini kutlarım.
03 Ekim 2013, 18.52
   Herkesin kendinde bir Allah inancı var yaklaşımını kabul edemiyorum ben.Mensup olduğunuz dinin gerekleri vardır.Yerine getirir ya da getirmezsiniz bu sizinle yaradan arasındadır.Lakin dinimizin reddettiği olguları "ben böyle düşünüyorum.bu şekilde inanıyorum " diyerek kabul etmeye yaklaşmak da doğru değil kanımca.Aslinda blog yazarı Sayın perperike,içindeki ikilemi yansıtmış sanki.Biraz da kendiyle dalga geçerek hatta.
 
   Dünyamızda yaşanan çeşitli açıklanamaz olaylar hepimizin malumu elbette.Kafamızı karıştırmak yerine bilim tarafından açıklanmasını ummak sağlığımız için daha iyi olabilr mi? Ne dersiniz? Ziya Paşa'nın bir beyiti geldi aklıma:

 " idrak-i meali bu küçük akla gerekmez
zira bu terazi bu kadar sikleti çekmez"

                                                                                          Sevgilerimle...
03 Ekim 2013, 20.31
Allahıma binlerce şükürler olsun ki , son üç yorum,düşünceme katılmasalar  dahi beni kırmadan dökmeden ,neredeyse dinsizlikle suçlamadan yorumlarını yazmışlar.Çok sevindim, mutlu oldum. HANIM olmanız dolayısıyla   sizlerle övünüyorum.Hep diyorum,yine diyeyim.Bu dünyayı hanımlar idare ettiği gün dünya'ya barış ve demokrasi geleceğinden ,dünya CENNET olacaktır.Kapıya bir zebani gerekirse de ,aklıma hemen gelenleri yazmayım da polemik olmasın..:)))))
Hepinize sevgiler,hanımlara kucak dolusu elbette...
04 Ekim 2013, 09.10
Sorgulayan insanlar her zaman tepki alır İslamda .İslam sorgulamadan kabul etmektir kimileri için.Siz siz olun sorgulamaktan vazgeçmeyin.Ne konuda olursa olsun.
04 Ekim 2013, 10.07
 mirza 78 lütfen,yazmadığım,olmadığım şeylerle  bana iftira etme,günaha girme .O yazdığımı söylediğiniz kelimeyi ömrümde bir kez olsun kullanmamışımdır.AYRICA Varsayın ben hıristiyanım, museviyim, budistim,hinduyum...Size ne? Bir dini iyi biliyor olmak,o din mensubu olmayı gerektirmez.Fikrimi,düşüncemi,hayalimi  buraya yazma özgürlüğüme  siz karışamazsınız.Gamyun blog köşesi babanızın camisi değil, dergahı değil,tekkesi hiç değil .Herşeyden önce karşınızda bir insan var,bir kadın var.Hem de sık sık yaşlı olduğunu imalarla yazan bir hanım var.Buna rağmen hakret etmekte  mahzur görmüyorsunuz.Kalkmış dinden sözediyorsunuz.. Kimsenin dini sizden sorulmuyoz,Benim dinim sizi ilgilendirmez.Siz o kadar dindarsanız, burada kumar sitelerinde ne arıyorsunuz? Oturun evinizde ibadetinizi yapın ona buna  yazılarınızla saldırmayın .
04 Ekim 2013, 10.19

         Yani iki arada bi derede girdim nete...bu yazıyı ve yorumları görünce dayanamadım. Perperika bakışını ve sorgulamanı çok sevdim. Ben de ruhların tekamül etmek için tekrar tekrar başka bedenlerde dünyaya geldiklerini düşünürüm...gayet de mantıklı buluyorum bunu. 

         Her türlü şeyi dinle açıklamaya kalkan arkadaşlara da gülüyorum :) bakın güldüm. İyi hiçbir şeyi sorgulamayalım. "Kitap şöyle diyor, zinhar tartışmayalım" mantığı ne köhne bir mantıktır. Hala böyle düşünülüyor, çok yazık. Her insan dini kendine göre yaşar ayrıca....buna da değinmiş bi arkadaş. Bunun ismi deformasyon değil. Kimse dinimizce böyle bir şey olmadığının aksini söylemiyor ki Perperika da söylememiş. Konu üzerine düşünmek, kendi fikrini oluşturmak akıl işidir....konuyu tartışabilmek de öyle tabii...yoksa kitapta şu yazıyor demek sadece okur-yazarlık yetisine haiz olmaktır hepsi o kadar :)

         Önceki yazını göremedim Perperika...yorum da yapamadım haliyle. Sanıyorum yoruma açıp tekrar ekleyince yayınlamadılar. Bu konu da bir tuhaf yani...keşke züpzüper yöneticimiz bi yazı yazsa da şikayetlerimizi, önerilerimizi filan dinlese...ne çok seviniriz.
04 Ekim 2013, 10.28
mirza78 ve agresif,sizin neyiniz var kuzum?Dini konulardan herhangi biri, bir şey yazsa hatta ima etse,ikinizde  değişip birer zombiye dönüşüp saldırmaya başlıyorsunuz.Sizlerin  başka bir sorununuz  var ,ama çözemedim.Ayrıca varsada bu bizi ilgilendirmez.Ama  lütfen burada yazanların dinlerine, dini düşüncelerine karışmayın,lütfen karışmayın.Burada yazanlar sizin çocuğunuz,akrabanız,öğrenciniz  değiller.Burası oyun sitesi, eğlenmeye geliyoruz,hacı hoca  fazla geliyor.Mizah yazılarıızla başımızın üstündesiniz .Onları  okumaya doyamıyoruz .Ama herhangi biri dini iman eden bir şey yazınca ,siz sizlikten çıkıyorsunuz.O kibar entellektüel, saygılı, neşeli ,sevimli adamlar gidiyor,elleri sopalı zebanilere dönüşüveriyorsunuz.İlk halinizle  sizi çok seviyorum.Ama lütfen kimseyi  acımasızça yargılamayın.lütfen, lütfen...
04 Ekim 2013, 12.03
Sizin yazdıklarınızdan ve yorumlayan arkadaşların çoğunun  yazdıklarından ben sadace şunu anlıyorum ve gözlemliyorum...Biz dinimizi ve Kuran-ı Kerimi iyi bilmiyoruz...Karşılaştığımız değişik düşünce yapılarının bizi bu şekilde yanlış yönlendirmeside bu yüzden olsa gerektir..Önce Kuranı Kerimi okuyup anlamaya çalıştıktan sonra ve onu içimize sindirdikten sonra ,bence kafanıza takılan hangi konu olursa olsun hangi kitabı tarafsız okursanız okuyun ,doğruyu bildikten sonra eminim kendi elemelerinizi kendiniz daha iyi yapacaksınız...Bu sadece size yaptığım bir eleiştiri değil..Kendi adımada sürekli aynı eleştiriyi yaparım...Okuduğum kitapta eğer zihnimi bulandıran yada inancıma ters düşen bir konu varsa dinimizin buna bakış açısınıda ertelemeden inceler elemesini yaparım...Şüphelerimiz iyi bilmediğimizden kaynaklanır..Bu herkes için geçerlidir....Samimi yazınız için teşekkürler..
04 Ekim 2013, 13.36

  Offf ne hale geldik anlayamıyorum, inanamıyorum…”Kim daha çok müslüman” yarışmalarına reelde bile alışamamışken, birbirinden hiçbir çıkarı olamayacak, iki kelime okumuş yazmış biz yetişkinler burada ne yapıyoruz? Ne hale geldik?

  Sevgili coupable; yazılarınızdan, yorumlarınızdan hep keyif aldım,hep saygı duydum size-yaşınızdan bağımsız- Ama rica ederim Mirza’nın da agresif’in de ilk yorumlarını öfkenizi,kırgınlığınızı bir kenara koyarak yeniden okuyunuz…Aslında kimse inancınızı sorgulamamış, sadece bilgi-fikir paylaşmışlar..Kendi adıma da teşekkür ederim..Sonra ne olduysa olmuş  herkeste bir öfke bir öfke..

  Kimse kusura bakmasın ama doğruluğundan emin olduğum tek kitabı sorgulamadan kabul ederim.Sadece anlayamadığım kısmında güvendiğim alimlerden yardım isteyerek… 

  Kitap ne diyorsa doğrudur ve tartışılamaz yani..Sadece açıklanabilir; o da bırakın buradakileri, belli başlı alimler dışındakilerin haddi değildir..

  Şimdi ben diyorum ki, Kuran tek kitaptır, en doğrudur, yaratanın emrettiği yönetim biçimi de en doğrusudur..Amaaaaaaa insan olmamın zayıflığıyla ya da pek çok nedenle uzak dururum,kabul etmek istemem vs. Ancak asla sesle sözle ve hatta içimden reddetmekten de kaçarım ve tartışmam..Nedeni agresifin ilk yorumunda…Okumanın yanında düşünme yetim de var ve neleri düşüneceğimi,tartışacağımı ve sorgulayabileceğimi  ayırd edecek kadar zekiyim…

  Size hala saygı duyuyor ve hatta seviyorum ama rica ederim tarafsız olunabileceğini unutmadan tekrar okuyun ilk yorumları…

04 Ekim 2013, 14.21
Sevgili simsiyah__, Çok doğru gözleminiz ,birleştirici,ve doğru yazınız için size teşekkür ediyorum.Agresif ve mirza78'i  ben sevmesem,benimsemesem,adlarını bile anmam,görmezden gelirim değil mi? Ben onları sanki evladım gibi,kardeşim gibi seviyorum ve önemsiyorum,kızgınlığım ,öfkem belki o yüzden.Çok alıngan davrandığımı kabul ediyorum,kırdıklarım varsa özür diliyorum.Ama onlarda biraz  hoşgörülü olsunlar.Hepinizi seviyorum.
04 Ekim 2013, 14.48
Ey Peygamberim kalk da gör ümmetinin halini hani ögrettiklerin nerde kendi icinde kaybolan bir ümmet oluyoruz nerdeyse cok yazik :((((((
Şüphesiz benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz Allah'tır. O halde ona ibadet edin, işte dosdoğru yol budur.

BIZIM DINIMIZ DOSDOGRU BIR DINDIR .ACABASI KESKESI YOKTUR .
HELE HELE KURANDA GECMEYEN LERI SANKI GECIYO GIBI LANSE EDENLERIN VAY HALINE .
RABBIM CÜMLEMIZIN YARDIMCISI OLSUN.
04 Ekim 2013, 15.35
Ya çok sayın ve sevgisiz "nur" siz susun Allahaşkına...Bir size tahammül edemiyorum!!!!!!!!
04 Ekim 2013, 16.17
Biraz alınganız galiba:) Daha önce yazdığınız bir bloga, beğenilerimi ifade eden bir yorumum olmuştu. Ama ne hikmetse sizi onu da yanlış anlayıp alınganlık yapmıştınız. Simsiyah' ın dediği gibi ben de yorumlarda sizi kınayacak, ciddi boyutta eleştirecek bir şey göremedim. Kimse size dinsiz demedi. Hatta samimi bile buldular. Ama bir anda sizin yorumlarınızdan böyle bir çıkarım görünce ben de şaşırdım.Tıpkı sizin gibi, herkes kendi penceresinden görünen doğrularını yazmış. Kimse kimsenin üzerine topla tüfekle yürümemiş.
Başka bir bedende yeniden doğuşa ben de inanmıyorum, mantıksız buluyorum. Size de neden inanıyorsunuz diyemem. Şu alınganlığınız olmasa bu bloga yorum yapmayacaktım. Çünkü sizin inancınız size, benim ki de bana:)


04 Ekim 2013, 18.43
kadın acaba olabilir mi diye bir düşüncesini paylaşmış  astınız kestiniz üstüne üstlük  birde DİNSİZ yerine koydunuz  sindirdiniz helal olsun valla bir tomanız gazınız eksik
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın