gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Huysuz, geçimsiz ,kavgacı

27 Ekim 2014, 11.49
A- A+
Hemen her sokakta,her mahallede , sinirli, edepsiz, saldırgan, geveze, delişmen, geçimsiz hatta deli lakaplı evli barklı çoluk çocuk sahibi kadınlardan vardır mutlaka..Benim  de mahallemde varlar,yılardır tanırım.Deli Bedr.ye,Deli Nezak.t,Deli Hati.ce...Hepsi anne,hatta anneanne ve ortak özellikleri çok namuslu çok  çalışkan,çok hamarat,tuttuğunu koparan,baklavasından böreğine kadar evinde badanası boyası dahil ,her işini kendi yapan,çocuklarının işini, evini bizzat kuran, mükemmel ev hanımı falan...Ama buna rağmen yolda görseniz konuşmaya çekinirsiniz,hani yanlış anlaşılırsanız ,kafanıza yerden aldığı taşı geçiriverecekler,kündeye getiriverecekler gibidirler..Çekinenerek konuşuruz..O yüzden bir çoğunun adlarının önüne ''DELİ ''sıfatı konmuştur , bize dikkatli olun  der gibi. Oysa belki hepimizden akıllıdırl


Öyle dalmışım düşünürken,kafamda yıldızlar uçmaya başladı..Bu hanımlardan her yerde var .Ne var ki bir çoğuna statülerinden dolayı ''deli'' lakabı takılmıyor.Aslında ,mahalleye  araştırmama bile gerek yokmuş.Zira kendi yakınlarımdan da benzer olan hanımlar var... Üns.l ablam ,Gö.ül ablam,Şad.n ablam...ve bizzat  kendim:))))Yukarıda saydıklarımdan tek farkı  eğitimli olmaları,çoğu iyi  meslekli ve etiketli evlilikler yapmış olmaları.Ve bu yüzden adlarına ''deli '' sıfatı asla eklenmez.Çok konuşkan,biraz sinirli,yüksek sesle konuşur ama çok hamarattır,namusludur,ama annesi ona neler etti,hayırsız evladı şunu yaptı ,ah ah kardeşleri ona şöyle hainlik yaptı ,falan denir ve güzel iyi özellikleri öne çıkarılır.Diğerleri gibi  bunlara  asla deli denmez ,aksine saygı görürler .Çünkü hem etiketi vardır,statüsü özeldir,eşinin konumu iyidir,hatta biraz zengin sayılabilir ..falan...





Şimdi ben bunları niye anlattım biliyor musunuz? Geçen gün bu konuyu tetikleyen bir olay yaşadım.Eşini kaybeden 84 yaşındaki  emekli akrabam geldi.İki gözü iki çeşme ,kolay değil 57 yıllık hayat  arkadaşını kaybetmiş. Bu   Şad.n  ablamı  biz , biraz sinirli!! ve geçimsiz tanırdık..Sebebi de okulda bir öğrencisinin bitli saçını biraz kesmiş,soruşturmalar falan geçirmişti,ayrıca gevezelik derecesinde çok konuşurdu..Eşi de peygamber gibiydi Allah rahmet etsin.  Gül gibi geçinirlerdi.  Çıtlarını duymamıştık. Enişte sessiz efendi , o da iyi eğitimliydi,karısını idare ediyor diyorduk,Ama şimdi kadıncağız ağlarken '' şunu bilmezdi..bunu bile yapmazdı...diye ağlarken ,rahmetli eniştenin sadece fatura yatırdığı birde kapıyı açan anahtarı taşıdığını öğrendim.Rahmetli meğer işten eve -evden işe birde fatura işi başka yok...Oysa bu aile iki çocuğunu okutup doktor yapmıştı..Uğraşan didinen hep anne olmuş.Enişte bey diploma törenlerine   gitmiştir  sanırım ,  soramadım:)


Bana gelince  ben kendimi  başka bir gün anlatırım ,zira  bu blog  almaz, gamyunlara sığmaz..



Nereden nereye  geldim. İşte  ben enişte beyle ilgili bunu duyunca ,kafama takıldı.Çevremde deli-geçimsiz-kavgacı-edepsiz -sinirli diye tanımlanan evli çocuklu ve namuslu ,hamarat başarılı tüm  kadınları tek tek incelediğimde ,tek bir ortak noktaları olduğunu farkettim.  Bu hanımların ,dışarıdan namuslu,efendi,sessiz diye bilinen kocaları maalesef çok hemen hepsi çok beceriksizler,pısırıklar.Bir evde erkeğin yapacağı işleri kadın yaparsa,kadın doluyor,birikiyor birikiyor,dışarda bir yerde birilerine patlıyor.Ya çok konuşuyor ya da kavgaya hazır edepsiz görüntü veriyor...bir müddet sonra kadın pantere dönüşüyor..Toplum içinde iyi bir statüsü varsa ,sinirli konuşkan ,statü yoksa '' deli-kavgacı deniyor

Sizinde çevrenizde böyle kadınlardan  mutlaka vardır.Şimdi bu kadınların kocalarına bir araştırmacı gözüyle bakın lütfen.Ve sanırım ,birilerini  kavgacı,geçimsiz,delişmen,huysuz  diye yaftalamadan önce eşlerini  de gözden geçirmeliyiz diyorum. Yani :Hiç bir şey göründüğü  gibi değil.Haksızsam bana haksızsın deyin.


not:İsimler ve hikayem gerçek olduğundan ,bir tanıyan çıkar okur,yanlış anlar kırılır diye isimlerin birer harfleri eksik yazdım .Okurken sizler tamamlayın lütfen .Özür dilerim,teşekkür ederim.

YORUMLAR

27 Ekim 2014, 15.49
 Üçüncü paragraf sonunda eksik yazdığım kelime var.Tamamlıyorum. ''Uğraşan didinen hep anne olmuş.Eniştemiz de diploma törenine gitmiştir artık bir zahmet ,sormadım:)
27 Ekim 2014, 21.39
birader o kadar çok yazmışsınki okumaKTAN vazgeçtim.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın