gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Dün gece O'nu gördüm...

15 Şubat 2016, 14.20
A- A+
13 Şubat gecesi netten haberleri ,köşe yazılarını okuyordum...Gözüm daha önce tanımadığım bir köşe yazarının yazısının başlığına takıldı ,okumaya başladım .Son paragrafın konusu ise ''Seven kadın sırtını döner giderse,asla dönmez ,unutur' diyen bir yazardan alıntı ve bu alıntıyla ilgili köşe yazarının görüşü vardı...



Epey yıllar önce ,efeler !!gibi iki terkedişi yaşayan ben ,pek tabi bu son paragraf üzerinde düşünmeye başladım..Evet dönmez belki dönmez ama bu unuttuğu anlamına gelmez.Eğer bir kadın gerçekten seviyorsa,terkedileceğini hisseder  hissetmez, gurur yapar kendi terkeder.Yani  aslında seven kadın asla terketmez, terkettirilir.Buna rağmen asla unutmaz,dün  bunu iyice anladım..Yıllardır görmediğim terkettiklerimden birini dün gece gördüm.Diğerini zaten mecburen aydan aya ,ayrı evlerde olsak ta görüyorum...Dün geceki adsız bir sevgiydi,ana baba kardeş hatta evlat tadında...Bir önseziyle,belki de lüzumsuz bir gururla ,bir öfkeyle terkettim.  Dün gece gördüğümde  ise sevgimin hiç değişmediğini anladım..Yıllar sonra ,okuduğum bir köşe yazısından sonra O'nu görmem de bir ilahi mesaj mıydı bilemiyorum ama ,hiç bir şey eksilmemiş benden onu anladım..Öyle üç ay beş aylık mesele değil nerdeyse on yıllık bir sevgiydi.. 



  
Özetle ,gerçek sevgiler asla bitmiyor,terkedilmeler olsa bile sevgiler sürüp gidiyor..Dün gece, ,yıllar sonra koca göbekli halini resimde görünce  yine  eskisi gibi ''aman boş ver diyeti falan göbek seni zengin gösteriyor '' diyebilmeyi çok isterdim...Dedim de zaten içimden,belki içine de malum olmuştur..
Eğer bir gün ,son lego parçanıza gücenip,kızıp terketmek istiyorsanız bile sabredin,dayanın ama sakın terketmeyinbırakın o terketsin...Terketmenin sorumlusu siz olmayın zira  ,öyle son lego parçaları kolay bulunmuyor,unutulmuyor..
Uzun süren sevgiler hiç bitmeyen dostluklar sizin olsun,sevgiler.

YORUMLAR

16 Şubat 2016, 01.40
evet ben terketmedim ancak terkedilenlerden biri de benim:),
yazınızı okuyunca yıllar öncesine döndüm.
Kadınlar ilişkilerde erkeklere göre daha sabırlıdır aslında. Terkedip gitse de unutmuş gibi yapar ama asla unutmayan Kadın'dır.  Şu çerçeveden bakalım olayınıza;, sizin hayatınıza bir zaman döngüsü içinde giren insanlar; hayatınızda bulunduğu süre çerçevesinde görevini yaptılar, hayatınızda bulundular, ama tatlı anılarla ama acı anılarla.. Dostunuz, arkadaşınız, sevgiliniz olarak görevlerini yaptılar vs. Sizin bir köşe yazısından sonra onu tekrar görmüş olmanız; onunla aranızda gelişen sevgi bağınızın, kendi içinizdeki yansımasını tamamlamanız için, yani öfkeyle lüzumsuzca terketmiş olmanız yüzünden onu görünce içinizin sızlaması, ona neler demek isteyeceğinizin kalbinizden geçmesi..  terketmenize rağmen onu sevgi ile affetmeniz gerekir diye düşünüyorum. O köşe yazısı ilahi bir mesaj olarak onun enerji alanına sizi çekmiş ve gördüğünüzde de yapmanız gereken şeyin aslında "ben seni öfkeyle lüzumsuzca terkettim ama seni sevgi ile affediyorum" diyebilmek. Bunu yüzyüze olmasa bile kalpten de dileyebilirsiniz. Kolay değil tabiki 10 yıllık sevgi ve sonrası..
İlişkiler kolay kurulmuyor, her anın kıymetini bilmek lazım diyerek yorumumu bitireyim;)
çok beğendim, elinize sağlık paylaşımınız için.
16 Şubat 2016, 05.54
Kadın ne kadar severse sevsin yokluğuna alıştığı erkeği bir daha istemez ,umarım herkes sevdasına sahip çıkar..
16 Şubat 2016, 09.27
Keşke hiç başlamasaydı desem, kısa ama mutlu geçen günlere ayıp edeceğim. İyi ki yaşandı desem, bu yaşanmışlığın sonucu olan ayrılığa nasıl bir kılıf giydireceğim? Öyle bir hale getiriyorsun ki beni, içimde varlığının bile sığamayacağı bir yokluk bırakıyorsun. Belki de bir boşluk bu; hiçbir gelenin dolduramayacağı…
17 Şubat 2016, 03.50
terk etmedim terk ettirildim !
17 Şubat 2016, 05.12
Seven kadın terk etmez.Terk etmek zorunda bırakıldığını hissettiğinde iki şekilde sırtını dönüp gidebilir.
1) Sabrının sonundadır.Duygularını bertaraf edip mantığını devreye sokarak ,yürümeyen bir ilişkiyi yeniden başlatmamak üzere kesin bir kararla hoşçakal der ve dönmez.
2) Öfke ve isyanla terk edip gitmişse her anını sevdiği erkeğin kendisini gururundan fazla önemseyerek ona ulaşıp ilişkiyi düzeltmesini bekleyerek geçirir.

Sevdiğimiz kişinin hayatımızdaki yokluğuna alışma sürecinde acıyı uzun süre derinden ve sürekli yaşarız.Ardından yokluğuna alıştığımızdan mı yoksa zamanın ilaç oluşundanmıdır emin olamadığım bir sukunet durağına varır ruhumuz.
Çok uzun yıllar sonra bile anılarımız canlandığında yüreğimizden geçen bir sevgi duygusumu,özlem duygusumu,yüzümüze yayılan tatlı bir tebessümmüdür sevgimizden bir şey eksilmemiş olması?
Sevileni unutmuş olmak onu hatırladığımızda artık acı hissetmiyor olmakmıdır? Acı duymamak sevgimizden bir şeyler eksilmiş olması ilemi ilintilidir? Bilemiyorum.Bir bilen varsa lütfen bilgilerini bizlerle paylaşsın. :)  Güzel bir konuya değinmişsiniz perperike ellerinize sağlık.Yazınız ve sonunda yer alan güzel dilekleriniz için teşekkürler.Aynı temenniler sizi de bulsun!   Sevgiler
17 Şubat 2016, 07.35
bu duygu genelde yaşanır,insan normal hayatta veya işinde en olmadık insanların kahrını çeker serzenişte bulunur. Ama ne hikmetse sevdiğine bir türlü katlanamaz,sanki onu çantada keklik gibi görür...seviyor ya..! Aslında öyle değil işte,asıl katlanması vede kahrını çekeceği insan burnunun dibindeiken kıymet bilinmez. Ne zaman ayrılık oldu işte ondan sonrası reklamlar. Değilmi dostlar. Kalın sağlıcakla...
17 Şubat 2016, 18.10
Yorumlar ,benim yazımdan daha güzel ve düşündürücü,ellerinize sağlık,teşekkür ederim..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın