gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Neden Matrix içinde değiliz.

12 Mart 2023, 20.34
A- A+

           "Matrix" terimi, gerçek dünyanın  simülasyonlu bir versiyonunda  yaşadığımızı  varsayan  bilimkurgu filmi "The Matrix"ten gelmektedir.   Elbette, şu anda bildiğimiz kadarıyla dünya bir "matrix" değil.
          Ancak gerçek hayatta, dünya fiziksel bir gerçekliktir ve maddi bir varlıktır. Dünya üzerindeki tüm canlılar,   nesneler  ve  olaylar,   fizik kurallarına uygun olarak  hareket  eder  ve  etkileşimde bulunur.  Örneğin, yer çekimi kuvveti nedeniyle cisimler aşağıya doğru düşer ve elektrik yükleri birbirlerini çeker veya itebilir.
        Ayrıca, bilim   insanları   dünyayı  ve    evreni   açıklamak için  birçok   bilimsel  teori  ve    model geliştirmişlerdir. Bu teoriler ve modeller, dünya ve evrenin nasıl çalıştığını ve nasıl oluştuğunu açıklamaya yardımcı olur. Bu nedenlerden dolayı, dünya gerçek bir fiziksel gerçekliktir ve bir "matrix" değildir.
           Şimdi bu yazıyı neden yazdığıma gelirsek....  "Acaba bir matrix içinde mi yaşıyoruz?"  sorusu  yalın bir merak ya da  komplo  teorisyenliği  amacı taşımıyor aslında.  Üzücü  ama   bu  konuya  gerçekten inanan pek çok kişi, içten içe hayat içinde kendisini konumlandıramamış pek çok kişi içten içe "Keşke dünya bozuk bir matrix olsa diye düşünebiliyor. 

YORUMLAR

13 Mart 2023, 19.37
Farklı bi yorum olmuş elinize sağlık.
13 Mart 2023, 21.22
Hala dünyanın düz olduğuna inanalar var. Simülasyon teorisinin aksi kanıtlanması pek mümkün olamayacağı için anlaşılabilir bence. Ama dünyanın düz olmadığı kesin kanıtlandığı halde inanmıyorlar.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın